Aslan fırtınaya kapıldı!

Süper Lig'in 30. haftası müthiş bir derbiye ev sahipliği yaptı. Galatasaray evinde Trabzonsporu konuk etti. Maç 1-3 Trabzonspor galibiyeti ile sonuçlandı.

Aslan fırtınaya kapıldı!
Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Galatasaray-Trabzonspor derbisi kıran kırana geçti. Feghouli'nin 32'de Da Costa'ya verdiği sert tepki endeniyle direkt kırmızı kart görmesi Aslan'a büyük darbe vurdu.

Donk'un Sörloth'a yaptığı hareket sonrası penaltı kazanan Fırtına ise ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Penaltı golü Sosa'dan geldi. 

İkinci yarıda 1 kişi fazla oynamanın avantajını kullanan Bordo Mavililer, 70'de Sosa'nın ortasına müthiş bir kafa vuran Novak'ın golüyle skoru 2-0 yaptı.

90+3'te Taylan Antalyalı'ya yapılan faule Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı dedi. Seri penaltıyı gole çevirdi ve takımını umutlandırdı.

90+5'te Sörloth sol çaprazdan ceza alanına girdi. Genç stoper Emin Bayram, Norveçli karşısında ağır kalınca yıldız forvet iyi bir vuruşla golü attı ve maçın skorunu belirledi. Nefesleri kesen maç 1-3 sonuçlandı. 

Beyaz Futbol ekibinden Emre Zabunoğlu heyecanlı derbi için Beyaz Gazete'ye özel yorumlarda bulundu.

Zabunoğlu, 'Trabzonspor mutlaka kazanması gereken bir maçı Galatasaray'ın seyircisiz olma avantajını da kullanarak kazandı. Galatasaray için ise tüm sezon yaşadığı şanssızlıkların devam niteliğinde bir maç oldu. Belki de ligde üçüncülüğü bile tehlikeye attı. Feghouli'nin disiplinsiz hareketi Galatasaray'ı 10 kişi bıraktı. Ardından gelen penaltı zaten moralsiz bir Galatasaray galibiyete uzanamadı. Dün Fatih Terim'in fotoğrafı sonrası da Galatasaray'daki o moral düşüklüğünü görmüştük. Maçın hakemi Cüneyt Çakır ama VAR olmasa belki penaltıyı da Feghouli'nin kırmızı kartını da görmeyecek. Maçı neredeyse hakem değil VAR yönetti diyebiliriz. Trabzonspor ise iki haftada kaybettiği kritik puanların telafisini bir nebze olsun burada almış oldu ve zirve takibini sürdürdü.' yorumunda bulundu.