Fenerbahçe'ye PSG'den süper yıldız!

Önümüzdeki sezon şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına Emre Belözoğlu liderliğinde devam ediyor. Sarı lacivertli takım, şampiyonluğa ulaşmak için güçlü bir kadro kurmak istiyor ve bunun için Fransa Ligue 1 devi PSG'nin yıldızını listesine aldı.

Fenerbahçe'ye PSG'den süper yıldız!
Süper Lig'de ilk 26 hafta itibarıyla beklentilerin çok altında bir performans sergileyen Fenerbahçe transfere hızlı bir giriş yapmıştı.

Yaz transfer dönemi için çalışmalarına başlayan sarı-lacivertliler kadrosuna ilk olarak İsmail Yüksek ve Barış Sungur'u katmıştı.

Öte yandan bazı isimlerle de yollarını ayırma kararı alan sarı-lacivertliler, 2 sezondur sol bek mevkinde oldukça sıkıntı yaşıyor.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimlerden olan ve adı Galatasaray ile anılan Hasan Ali Kaldırım da takımdan gönderilecekler arasında...

Bu ayrılık sonrası senaryo için takviye çalışmaları tam gaz sürerken gündeme gelen isimlerden biri de daha önce de Fenerbahçe forması giyen, sonrasında Beşiktaş'a transferi gerçekleşen Caner Erkin olmuştu.

Sarı-lacivertlilerin, Beşiktaş ile sözleşmesi sona erecek olan eski futbolcusunu renklerine bağlayacağı ve bu transferde gelecek sezon sportif direktörlük görevine başlaması beklenen Emre Belözoğlu'nun devrede olduğu öğrenilmişti.

Sol bek listesinde bulunan bir diğer isim ise Inter'de top koşturan Ganalı yıldız Kwadwo Asamoah'dı...

Ancak tüm bu isimlerin yanı sıra taraftarları oldukça heyecanlandırabilecek flaş bir iddia ortaya atıldı.

Sarı-lacivertlilerin sol bek için düşündüğü isimler arasına Fransız temsilcisi PSG ile sözleşmesi sona erecek olan Layvin Kurzawa'yı da aldığı konuşuluyor.

Son beş sezondur PSG'de görev alan 27 yaşındaki başarılı oyuncu 13 kez de Fransa Milli Takımı'nın formasını giymişti.

B PLANI HAZIR!

Kanarya'nın bonservis sorunu bulunmayan başarılı oyuncu için bu hafta içerisinde görüşmelerini sıklaştıracağı konuşuluyor.

Bu sezon 14 maçta görev alan ve 1 gol kaydeden oyuncu daha öncesinde de 7 sezon Monaco'da ter dökmüştü.

Fenerbahçe yönetiminin Kurzawa'nın transferinin gerçekleşmeme ihtimaline karşılık L. Moskova'nın 30 yaşındaki sol beki Maciej Rybus'u da listesinde tuttuğu bilinirken Rus ekibiyle görüşmelerin devam ettiği gelen haberler arasında.

Hasan Ali'nin durumunun netleşmesi sonrası, Kanarya'nın sol bek sorununu çözmesi bekleniyor.

LAYVIN KURZAWA KİMDİR?

Layvin Kurzawa, 4 Eylül 1992 tarihinde Fransa'da dünyaya geldi. Futbola 1996 senesinde Stade Raphaëlois altyapısında başlayan Kurzawa, 2007 senesinde Monaco altyapısına geçti.

İlk profesyonel müsabakasına Monaco B ile çıktı. İlk profesyonel sözleşmesini de 2010 senesinde Monaco ile imzaladı. 2010-15 yılları arasında Monaco'da 75 maçta forma şansı bulan Kurzawa, mevkii yüzünden fazla gol şansı bulamasa da 6 kez rakip ağları havalandırmayı başardı.

Burada sergilediği performansıyla dünya devlerinin dikkatini çekmeyi başaran genç sporcu, senesinde Fransa'nın köklü kulüplerinden Paris Saint-Germain'e transfer oldu.

Ayrıca Layvin Kurzawa, 2014 senesinden bu yana Fransa Milli Takımı forması giymektedir.

Kurzawa bu sezon PSG forması ile çıktığı 23 maçta 1484 dakika sahada kalırken, 1 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.