Galatasaray'da resmi imzalar peş peşe...

Galatasaray'da son dakika transfer gelişmeleri yaşanıyor. Takımın sahaya indiği ilk günden beri çalışmalar büyük bir neşe içinde geçiyor, fiziksel seviye iyi durumda. Oyuncular ve teknik ekip yüzde 15 indirimi kabul etti, maaş bütçesinde 10 milyon Euro civarı tasarruf edildi. Satılması düşünül en isimlere teklifler var. Younes Belhanda, Mbaye Diagne, Maicon Roque ve Alex Telles’ten 25 milyon Euro gelebilir. Transfer çalışmaları sorunsuz ilerliyor.

Galatasaray'da resmi imzalar peş peşe...
Koronavirüs salgınının Türkiye'yi de etkisi altına almasıyla Galatasaray'da baş gösteren ve üst üste gelen hastalıklarla yükselen karamsar hava, büyük bir hızla yerini güzel günlere bırakıyor. Sarı-Kırmızılı ekip topluca sahaya indiği ilk günden bu yana son derece keyifli çalışmalar yapıyor. Oyuncuların fiziksel seviyesinin iyi durumda olması, teknik heyetin de yüzünü güldürdü.

Florya'nın patronu Fatih Terim'in antrenmanlardaki neşeli görüntüsü dikkatlerden kaçmazken, futbolcular da birbirleriyle şakalaşarak eski günlere dönüş sinyalleri veriyor.

Önce 50, sonra 40 milyon Euro
Buna karşın koronavirüsün küresel çapta yarattığı finansal krizin etkileri Galatasaray'a da sıçramış durumda. Bu doğrultuda uzun süredir yapılan tasarruf görüşmeleri ise pozitif sonuç verdi. Tüm futbolcular ve teknik ekip, yüzde 15'lik indirimi kabul etti. Böylece Sarı-Kırmızılı kulübün maaş bütçesi, 60 milyon Euro'dan 50 milyon Euro'ya çekildi ve 10 milyon Euro'luk bir tasarruf sağlandı.

Önümüzdeki sezondan itibaren, gönderilecek ve yeni gelecek oyuncularla birlikte bu bütçenin 40 milyon Euro'ya kadar düşürülmesi de hedefler arasında bulunuyor.

Transfer için en önemli kaynak
Diğer taraftan, gözden çıkarılan isimlere gelen teklifler de kulübü rahatlatıyor. Al Nassr, 1.5 sezondur kiralık oynayan Maicon'u 3 milyon Euro'ya transfer etmeye hazırlanıyor. Belhanda, kendisiyle ilgilenen Katar kulüplerine olumlu dönüş yaptı, anlaşma gerçekleşirse 10 milyon Euro civarı bonservis bekleniyor. Diagne kesin olarak satılacak, Araplar 8-9 milyon Euro gibi rakamlara sıcak bakıyor.

Ayrıca Telles'in Porto'dan PSG'ye transferi de Galatasaray'a 1.8 milyon Euro kazandıracak. Yani toplamda 25 milyon Euro'ya kadar transfer geliri bekleniyor.

Bonservissiz yerli operasyonu
Transferde yerli ağırlıklı bir kadro kurmaya hazırlanan Galatasaray'da, gündemdeki isimlerle yapılan görüşmeler de olumlu ilerliyor. Fenerbahçe'nin de listesinde bulunan Sivassporlu iki yıldız; Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'la kesin olarak anlaşma sağlandığı, Rizesporlu golcü Oğulcan Çağlayan'ın da transferinde sona gelindiği belirtiliyor. Sarı-Kırmızılılar, Arda Turan ve Semih Kaya gibi isimleri de kadrosuna katarak, yerli operasyonunu bonservis ödemeden tamamlamaya hazırlanıyor. Listedeki yabancılar için ise ayrı bir operasyon gerçekleşecek.