Fenerbahçe'de büyük yıkım! Tam 318 milyon...

Fenerbahçe'de özellikle son iki sezonda Ali Koç başkanlığında transferde, tam bir hüsran hakim. Koç Yönetimi, göreve geldiği günden bu yana tam 29 futbolcuya imza attırırken bunlardan 11 ile yollar şimdiden ayrıldı. İşte Fenerbahçe'nin oldukça dikkat çekici transfer raporu...

Fenerbahçe'de büyük yıkım! Tam 318 milyon...
Max Kruse'nin sözleşmesini feshederek ayrıldığı Fenerbahçe'de son dönemde yapılan transferlerin büyük bölümü hayal kırıklığı yarattı.

Ali Koç'un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana, takıma katılan 29 ismin 11'i ile yollar ayrılırken, 1 isim ise kadro dışında kaldı.

Bu transferlere 41.5 milyon Euro (yaklaşık 318 milyon TL) harcayan sarı-lacivertlilerde, yenilerin sahada süre alma ortalaması yüzde 39.7 oldu. Bu değere göre yeni transfer edilen futbolcular, her 90 dakikanın sadece 35 dakikasında süre alabildi.

Sarı-lacivertli ekipte en verimli isimler ise genç kaleci Altay Bayındır ile Luis Gustavo oldu. Altay transfer olduğu süre boyunca takımının sahaya çıktığı 3240 dakikanın 2610 dakikasında yani yüzde 80.6'sında süre alabilirken, Gustavo da 2970 dakikanın 2385'inde, yüzde 80.3'ünde görev yaptı.

İki yıllık süreç içerisinde 29 futbolcuyu kadrosuna katan Fenerbahçe'de bu oyuncuların 19'u takımda olduğu süre boyunca her iki dakikanın en fazla birinde sahada olabildi ve yüzde 50'nin altında oynama yüzdesinde kalabildi. Bu alanda en kötü isim kiralanmadığı dönemler içerisinde 1350 dakikanın 4'ünde görev yapabilen Allahyar olurken, şu anda kiralık olan Berke'de ise bu değer yüzde 2.1'de kaldı.

Bu alanda en kötü isim kiralanmadığı dönemler içerisinde 1350 dakikanın 4'ünde görev yapabilen Allahyar olurken, şu anda kiralık olan Berke'de ise bu değer yüzde 2.1'de kaldı.