Galatasaray'dan bomba transfer! Yıldız golcü...

Galatasaray'da gelecek sezon için Florin Andone ile şimdiden yollar ayrıldı. Rize'de ağır bir sakatlık geçiren golcü futbolcu Galatasaray'a veda etti. Aslan, kiralık yıldızlar Mbaye Diagne ve Ryan Babel'i de takımda düşünmüyor. Bu doğrultuda elinde yalnızca Falcao ve Adem Büyük kalacak olan Fatih Terim, bir golcü transferi istemişti. Galatasaray'ın anlaşma sağladığı o golcü belli olurken, imza tarihi de açıklandı.

Galatasaray'dan bomba transfer! Yıldız golcü...
Transfer çalışmalarını sürdüren ve forvete de takviye yapmak isteyen Galatasaray, transfer bombasını patlattı.
Çaykur Rizespor'da Muslera ile birlikte Andone'yi sakat veren sarı-kırmızılı ekipte, kiralık olarak forma giyen Rumen futbolcu Galatasaray'a veda etmek zorunda kalmıştı.
Öte yandan Ryan Babel ve Mbaye Diagne'yi önümüzdeki sezon kadroda düşünmeyen sarı-kırmızılı kurmaylar arayışlara başlamıştı.

Takıma doğrudan katkı verecek bir ismi kadrosuna katmak isteyen Galatasaray'da yönetim, Fatih Terim'in raporuna göre temaslarını hızlandırdı.
Arayışları sonuç veren sarı-kırmızılılar sözleşmesi sona erecek olan yıldız golcüyü bedelsiz olarak kadroya katacak.

ENNER VALENCIA GELİYOR!
Çalışmalar hızlandırırken sürpriz iddia, Meksika basınından geldi. Eluniverso, konu ile ilgili yazdığı haberde 30 Haziran'da Tigres ile sözleşmesi sona erecek Enner Valencia'nın, boşta kalmasının ardından Galatasaray'a geleceğini okuyucularına aktardı.

KENDİNİ İSPATLAYACAK
30 yaşındaki Ekvador'lu golcünün eşyalarını bile topladığı ve İstanbul'a gelmek için artık gün saydığı ifade edildi. Tigres, Enner Valencia'ya 1 yıllık yeni kontrat önerse de bu girişimin sonuçsuz kaldığı aktarıldı.

Enner Valencia, 2013 yılında Emelec ile şampiyon olduktan sonra Ekvador'dan ayrılıp Meksika ve İngiltere'nin yolunu tutmuştu.

GALATASARAY'DA OYNAYACAĞI İÇİN HEYECANLI
Fotomaç'ta yer alan haberde 2017 yılından bu yana Tigres forması giyen tecrübeli futbolcunun, Galatasaray'da oynayacağı için çok heyecanlı olduğu ve özellikle Avrupa maçlarında boy göstermeyi çok istediği kaydedildi.

TERK EDİYOR
Eluniverso, Enner Valencia'nın 30 Haziran'da Tigres'i Galatasaray için terk edeceğini yazdı. Ekvadorlu golcünün, 21 yaşındaki Fernandez'in transferinin ardından kararını verdiği de ifade edildi. 4 Kasım 1989'da Ekvador'un San Lorenzo şehrinde dünyaya gelen Valencia, kanat-forvet ve santrafor bölgelerinde forma giyebiliyor. 1.77 boyundaki golcü futbolcu sağ ayağını etkili bir şekilde kullanıyor.

Kariyerine CD Caribe Junior U20'de başlayan golcü futbolcu, daha sonra; CS Emelec U20, CS Emelec A Takımı, CF Pachuca, West Ham United, Everton ve Tigres formalarını terletmişti.
Valencia bu sezon Tigres'te toplamda 29 maçta forma giydi, 2 gol atıp, 5 de asist yaptı. Ayrıca kariyeri boyunca çıktığı 350 karşılaşmada 89 gol, 46 gol pası bulunuyor.