Fenerbahçe'de sürpriz gelişme! 1 ayrılık ve 1 transfer...

Süper Lig'de Kayserispor'u mağlup etmesinin ardından morallenen ancak Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe, hedefsiz kaldı. Sarı-lacivertliler, gelecek sezon için çalışmalarına ağırlık verirken sürpriz gelişmeler yaşandı. İşte Fenerbahçe'de yolların ayrılacağı o isim ve transfer hedefindeki o yıldız...

Dünyada hayatı etkisi altına alan ve liglerin ertelenmesine neden olan corona virüsü salgınının ardından Süper Lig 27. hafta karşılaşmalarıyla devam etmiş ve Fenerbahçe Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 mağlup etmişti. Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenen Fenerbahçe'de, transferde son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

İkinci yarıdaki kötü gidişat nedeniyle istifa eden Ersun Yanal'ın ardından 3 aydır teknik direktörü bulunmayan ve adı Nenad Bjelica, Erol Bulut, Abdullah Avcı, Okan Buruk gibi isimlerle anılan sarı-lacivertliler, maçlar başlamadan hemen önce hoca krizini geçici olarak çözmüştü.

Yönetim, Genç Milli Takımlar antrenörlüğü ve teknik sorumluluğu, Milli takım Ege ve Akdeniz bölge sorumluluğu gibi görevlerde bulunan Tahir Karapınar'ı takımın başına getirdi.

Sezonun kalan bölümünde takımın başında sahaya çıkacak olan Karapınar, yeni sezonda da altyapı koordinatörü olarak sarı-lacivertli kulübün bünyesinde görev alacak.

Geçtiğimiz haftalarda eski futbolcusu Mehmet Aurelio'yu da teknik ekibe dahil eden ve Tahir Karapınar'ın gelmesiyle antrenör Serdar Dayat ile yollarını ayıran Fenerbahçe, transferde de somut adımlar atmaya başladı.

Sezonun sona ermesiyle birlike kadrosunda önemli değişiklikler yapacak olan sarı-lacivertliler, önceliği yerli transferine vererek İsmail Yüksek ve Barış Sungur'u kadrosuna kattı.

Gelecek vadeden oyuncuların yanında Caner Erkin, Gökhan Gönül, Nuri Şahin, İrfan Can Kahveci, Mert Çetin, Mert Müldür ve Nazım Sangare gibi isimleri de gündemine alan Fenerbahçe'den sürpriz bir transfer hamlesi geldi.

Yönetim, transfer listesinde yer alan Göztepeli futbolcu Alpaslan Öztürk'ü takas yoluyla kadroya katmayı planlıyor.

ALPER POTUK TAKASTA KULLANILACAK

Sarı-lacivertlilerin, adı Galatasaray ile de anılan 26 yaşındaki futbolcunun transferi için Alper Potuk ve bir miktar para teklif ettiği öğrenildi.

İzmir ekibinin ise Alper'in ücretinde indirime gitmesi halinde bu takasa sıcak baktığı öğrenildi.

Sarı-lacivertliler, hem stoper hem de orta sahada görev yapabilen Alpaslan'ı mutlaka kadrosunda görmek istiyor.