Fener'den Kruse'ye kontra atak!

Fenerbahçe, Alman yıldız Max Kruse'den gelen haberle şoke oldu. Deneyimli orta saha, pandemi sürecinde alamadığı ödemeler sebebiyle kontratını tek taraflı olarak feshetti. Sarı-lacivertli kulüp ayrılığı resmi sitesinden duyururken, 32 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe'ye tazminat ödeyebileceği detayı ortaya çıktı.

Fener'den Kruse'ye kontra atak!
Fenerbahçe'de Max Kruse şoku yaşanıyor.

Sarı-lacivertlilerin Alman yıldızı corona virüsü salgını nedeniyle ligler ertelenmeden önce bir sakatlık yaşadı ve uzun süredir devam eden aranın ardından yeniden başlayan Süper Lig'de forma giyemedi.

Ligdeki Hes Kablo Kayserispor maçında sahadaki yerini alamayan Max Kruse apandisit ameliyatı oldu.

Fenerbahçe yönetimi tarafından şaşkınlıkla karşılanan bu ameliyat sonrası 32 yaşındaki futbolcudan flaş bir hamle geldi.

Alman yıldız sarı-lacivertli takımla olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Olayın şokunu yaşayan Fenerbahçe Kulübü resmi bir açıklama yaparak bu hamlenin 'Mesnetsiz' olduğunu ifade etti.

Yapılan duyuruda, Fenerbahçe'nin Max Kruse'ye pandemi öncesi dönemde borcu olmadığı, salgın sürecindeki alacakları için ise oyuncunun anlaşmaya yanaşmadığı belirtilirken, "FIFA ve TFF sirkülerli ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir" ifadelerine yer verildi.

Resmi açıklamanın ardından Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, Max Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesini beIN Sports'a değerlendirdi ve olayın hukuksal boyutunu ele aldı.

İşte o açıklamalar...

Max Kruse'nin sözleşmesini feshetmesini değerlendiren Pirşen, "Max Kruse bir süre önce bize ihtarname geldi. Peşinat gibi ödenmesi gereken bir ücret vardı. Şubat, mart ve nisan ayı maaşlarını istedi.

Şubat ayını zaten ödemiştik. Mart ve nisan ayı talepleriyle ilgili bir çekince koyduk. Bununla ilgili TFF ve FIFA kriterlerine uygun uzlaşma metni sunduk, sunum yaptık.

"RİSKLİ BİR İŞ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Futbolcu apar topar ameliyat oldu ama anladığım kadarıyla ameliyat sonrası da bu süreci planlamış. Bunun arkasında mutsuzluk olduğunu düşünüyoruz. Bir hukukçu olarak riskli bir iş yaptığını da düşünüyorum" dedi.

"TAZMİNAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ..."

Max Kruse'nin anlaşacağı takımın tazminat ödeme ihtimalinin olduğunu vurgulayan hukukçu Pirşen, "FIFA'nın içinde bulunduğumuz dönemde yayınladığı bazı içerikler var. Taraflara uzlaşma önerildi. Bunun çerçevesinde şeffaflık, samimiyet gibi şeyler var.

Bizim pandemi dönemi ödemelerimiz tamamlandıktan sonra uzlaşma prosedürüne uyulmayıp fesih geldi. Biz bunun haksız olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra futbolcu muhtemelen başka bir takımla anlaşmaya çalışacak.

Futbolcu riskli bir pozisyona düştü. Kendisi kulüp ararken, 'Daha sonra tazminat yükümlülüğünüz olabilir' şeklinde diğer takımlara biz bunu hatırlatacağız. Gri bir durumun içine düştük. Kendi adına çok ciddi bir risk aldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"KOLAY PARAYI SEÇMİŞ"

Max Kruse'nin feshinin geleceğe duyulan umutsuzluk olabileceğini ifade eden Pirşen, "Şubat ayı sonuna kadar tüm maaşlar ödendi. FIFA öncelikle ülke hukukuna uygun olarak çözülmesini istiyor. Biz de hükümleri esas alarak oyuncuların ücretlerini durdurduk, müsabakalar devam edecek mi bilmediğimiz için.

Oyunculara sunum yaptık ve düşünmeleri için süre verdik. Bizim önerdiğimiz modeller adildi. Kruse bana gelse ne yapalım dese 'Sıkıntılı, bence uzak duralım' derdim. Kruse risk almayı tercih etmiş ve kaba tabirle kolay parayı seçmiş. Geleceğe yönelik bir umutsuzluğu olabilir ama o zaman karşılıklı bir anlaşma olur.

Futbolcunun yaptığı tek taraflı. Haklı veya haksız olarak değerlendirilir ama ben kulübümüzün haksız olacağını tahmin etmiyorum. Kulüp olarak dirayetli ve güçlü davranacağız. Bir anlamda da gerçekten kızgınım.

Futbolcuyu bizden daha zor bir dönem bekliyor. Futbolcu yabancı olduğu için muhtemelen FIFA'ya gidecektir. FIFA'dan çıkacak kararlara göre CAS'a gidilecektir. FIFA'nın önündeki uyuşmazlık nereye gidecek hep beraber göreceğiz.

Bu belki de dünyada yaşanan ilk örneklerden biri olacak. Bizim de elimizde hazır dosyalarımız var. Bizim kulübümüzde bize ulaşmış FIFA'ya giden vs başka bir oyuncu yok. Benim ligde de duyduğum bir şey yok şu ana kadar. 28 futbolcudan biriyle bunu yaşıyorsak bu oyuncu karakterinde sorun olduğunun göstergesidir" diyerek sözlerini noktaladı.