Muriqi yerine dünya yıldızı golcü! Fenerbahçe...

Önümüzdeki yılın kadrosu için çalışma yürüten Fenerbahçe, Muriç'in gitme ihtimaline karşı arayışlara başladı. Kosovalı golcüyü 20 milyon euro civarı bir bedelle satma planı yapan sarı-lacivertliler, Muriç'ten oluşacak boşluğu doldurmak için ise bir dünya yıldızını gündemine aldı. İşte detaylar...

Muriqi yerine dünya yıldızı golcü! Fenerbahçe...
Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle Süper Lig'e verilen arada boş durmayan Fenerbahçe, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Corona virüsü nedeniyle lige verilen arada transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe'de gündeme birçok ismi almış, gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak için çalışmalarını sıklaştırmıştı.

Fotomaç'ın haberine göre son 6 sezonda herhangi bir kupa ile tanışamayan sarı-lacivertliler bu nedenle transferde ince eleyip sık dokuyor. Gelecek sezon güçlü ve alternatifli bir kadro kurmanın planlarını yapan Fenerbahçe'de operasyon başladı. Ara transfer döneminden bu yana özellikle İngiliz ve İtalyan ekiplerinin radarında olan Vedat Muriç'i satma kararı alan sarı-lacivertliler, bir dünya yıldızını kadrosuna katmayı hedefliyor. Kosovalı oyuncusunu 20 milyon euro'nun üzerinde bir bedelle satmayı hedefleyen yönetim, buradan gelecek parayla birçok bölgeye takviye yapacak, Roma'nın yıldızı Edin Dzeko'yu da kadrosuna katmaya çalışacak.

TAM BİR TÜRKİYE AŞIĞI
Önceki transfer dönemlerinde de Fenerbahçe'nin görüştüğü iddia edilen 34 yaşındaki golcünün 2022 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğu İtalyan temsilcisiyle yollarını ayırabileceği ileri sürüldü. Tatil dönemlerinde her fırsatta Türkiye'yi tercih eden yıldız futbolcunun İstanbul'a gelmeye sıcak baktığı belirtilirken sarı-lacivertlilerin tüm şartları zorlayacağı kaydedildi.

5 yıldır formasını giydiği Roma'da bu sezon 32 resmi karşılaşmaya çıkan Boşnak futbolcu, 15 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı, 5 de asist yaptı.

52 MİLYON BONSERVİS ÖDENDİ
Wolfsburg formasıyla adını Avrupa'da duyudan Edin Dzeko, 37 milyon euro bonservisle Manchester City'ye transfer oldu. Boşnak futbolcu, daha sonra da kiralama ücretleriyle birlikte 15 milyon euro bedelle şu an formasını giydiği Roma'ya imza attı.

588 MAÇ 275 GOL 121 ASİST
Çek Cumhuriyeti, Almanya, İngiltere ve İtalya liglerinde forma giyen Dzeko, kulüp kariyerinde 588 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 275 kez rakip fileleri havalandıran Boşnak futbolcu, 121 de asist yaptı. Kariyerinde 2 kez kızaran yıldız oyuncu, 70 de sarı kart gördü.