"Tüm Çin halkından özür dilerim"

Geçtiğimiz hafta Çin ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle tepki gören Burak Yılmaz yeni bir açıklamayla özür diledi.

Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz'ın, siyah-beyazlı kulübün instagram yayınında yaptığı açıklamalar, corona virüs salgınının merkezi olan Çin'de büyük yankı uyandırdı.

Deneyimli futbolcu salgının, bir zamanlar top koşturduğu Uzakdoğu ülkesinden dünyaya yayılmasıyla ilgili “Çin'de neler yeniyor neler. Çok enteresan şeyler yeniyor. Ben bir gün çok merak ettiğim için onların pazarına gitmiş, pazarda gördüklerimden sonra gerçekten şok olmuştum' diyerek şöyle devam etmişti:

'Oradan öyle hastalıkların çıkması çok normal. Orada yaşamış bir insan olarak Çin'den daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum. Çünkü ne yediğinin sınırı yok. '

'Hatta onların restoranları var. Köpek restoranı gibi şeyler var. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey olarak kalıyor. Ama onlar da öyle görmüş, öyle yaşıyorlar, kültürleri bu'.

Burak Yılmaz'ın bu sözleri, corona virüsünün merkezi olan ülkede son günlerin en çok konuşulan konularından olmuş ve Çin halkından büyük tepki görmüştü.

Gelen tepkiler üzerine özür diledi
Sosyal medyadan bir açıklama yapan Burak şu sözleri söyle; 'Yaklaşık 2 sene futbol oynadığım Çin'de çok iyi ağırlandım. Yedikleri yemeklerin kültürlerinden gelen bir alışkanlık olduğunu, onlar için normal bir durum olduğunu söyledim.'

Bu neden diğer ülkelere göre hastalık çıkma ihtimalinin daha fazla olduğunu dile getirdim. İstemeden kırmış olduğum tüm Çin halkından, arkadaşlarımdan ve dostlarımdan özür dilerim.' dedi.