Salgın ne zaman bitecek? DSÖ tarih verdi!

Tüm dünya aynı soruyu soruyor. Salgın ne zaman bitecek? Dünya Sağlık Örgütü salgının ne zaman bitebileceğine dair tarih verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında bilanço her geçen gün ağırlaşıyor.

Dünya genelinde vaka sayısı 2.5 milyonu aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 177 bini geçti.

Avrupa'nın birçok ülkesinde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, milyonlarca insan evlerine kapanmış virüsün bitmesini bekliyor.

Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik bir açıklama geldi. Örgüt, hayatın normalleşmesi yönündeki en büyük işaretlerden biri olan spor organizasyonlarına dair tarih verdi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen tarih ve kritik öneri, salgın sürecinin daha da uzayacağını gösteriyor. İşte o tarih.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü (Covid-19) salgını sebebiyle Avrupa'nın hemen her ülkesinde futbol ligleri askıya alınırken, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi organizasyonlar da ertelenmişti.

Futbol ekonomisindeki sorunların daha fazla büyümemesi adına UEFA, lig ve uluslararası turnuvaları yeniden başlatmayı amaçlıyor. Buna karşın Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik bir öneri geldi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Dünya Sağlık Örgütü, UEFA ve bazı üye kulüplerin temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından uluslararası turnuvaların 2021 yılı sonuna kadar ertelenmesi yönünde tavsiye kararı aldı.

Bu gelişme sonrası, UEFA'nın 24 Nisan'da yapacağı toplantıda alacağı karar merakla bekleniyor.

UEFA, 21 Nisan'da gerçekleştirdiği toplantıda üye ülkelerden yerel liglerin ve kupa müsabakalarının oynanarak tamamlanmasını istemişti.

Aynı toplantıda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin Ağustos ayı içerisinde oynanacağı belirtilmişti.

UEFA, 24 Nisan Perşembe günü yönetim kurulu toplantısı yapacak. O toplantı sonrası Avrupa futbolunda sezonun takvimi daha da netleşebilir.

Şu anda Avrupa'da Belarus hariç hiçbir ülkede futbol oynanmıyor.