Fenerbahçe'de her şey sil baştan!

Geçen sezonun ardından bu sezon da büyük hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe, gelecek sezon için radikal kararlar almayı planlıyor. Bunun başında ise kadroda büyük bir revizyon düşüncesi yer alıyor.

Fenerbahçe'de her şey sil baştan!
TOLGA CİĞERCİ
Fenerbahçe ile yeni sözleşmeye hazır olduğunu ifade eden Tolga Ciğerci ise, 'Fenerbahçe'ye büyük bir vefa borcum var, en zor zamanlarında bana kucak açtılar. Başkanımız Ali Koç ile asla para konuşmadım, bundan sonra da konuşmayacağım. Fenerbahçe'den tek kuruş almadan boş sözleşmeye imza atmaya hazırım' dedi.

ALPER POTUK
Sözleşmesi 2022 yazında sona erecek olan Alper Potuk ile uzun süredir yollar ayrılmak isteniyor. Alper'e bu yaz da gitmesi yönünde bir uyarı yapılacak.

MAURICIO ISLA
Sözleşmesi haziran ayı sonunda bitecek olan Mauricio Isla ile yola devam edilmeyecek. Sezon boyunca performansı dalgalı seyreden Şilili futbolcunun yerine yeni bir sağ bek arayışına başlanacak.

MEHMET EKİCİ
Sözleşmesi bu yaz sona erecek olan 29 yaşındaki orta saha oyuncusunun aldığı maaşa karşılık gösterdiği performans yeterli bulunmadı. Ekici maaşında ciddi bir oranda indirime giderse yeni sözleşme yapılacak.

MIHA ZAJC
Ersun Yanal döneminde şans bulamayan Miha Zajc, sakatlanmasaydı ocak ayında başka bir kulübe transfer olacaktı. Sloven oyuncuyla yaz döneminde kulüp bulması yönünde bir toplantı yapılacak. Zajc'tan 5 milyon euro civarında bir bonservis geliri hedefleniyor.

JAILSON
24 yaşındaki Brezilyalı orta saha, Ersun Yanal döneminde joker gibi kullanılsa da performansı yeterli bulunmadı. Jailson, belirli bir bonservis ücretiyle satış listesine konulacak.

NABIL DIRAR
34 yaşındaki Faslı oyuncunun sözleşmesi Comolli gitmeden hemen önce yenilendi. Dirar'ın maaşında ciddi oranda bir indirim yaparak sarı-lacivertli takımda kalması bekleniyor.

DENİZ TÜRÜÇ
Sezon başında Kayserispor'dan transfer edilen Deniz Türüç, beklentileri karşılayamadı ancak Deniz'in önümüzdeki sezon da kadroda tutulması planlanıyor.

ALTAY BAYINDIR
Fenerbahçe, sezon başında Ankaragücü'nden aldığı 21 yaşındaki kalecisinin gelişiminden memnun. Zaman zaman yaptığı hatalara rağmen Alman kaleci antrenörü Marco Knoop'tan gelen rapora göre de hareket eden sarı lacivertliler, Altay ile yola devam edecek.

HARUN TEKİN
30 yaşındaki tecrübeli kaleci, Berke Özer'in de dönecek olması nedeniyle vazgeçilen isimler arasında yer alıyor. Harun Tekin'e kendisine kulüp bulması istenecek. Fenerbahçe'nin amacı, Harun Tekin'den az da olsa bir miktar bonservis geliri elde etmek...

SADIK ÇİFTPINAR
Fenerbahçe, maaşından fedakarlık yapan 27 yaşındaki stopere her türlü formülü açık tutacak. Kendisine kulüp bulması halinde gidecek. Yedek kalmayı sorun etmeyen ve sağlıklı olduğu dönemde çalışmalarını profesyonelce sürdüren Sadık, gitmek istemezse kadroda tutulacak.

HASAN ALİ KALDIRIM
Fenerbahçe, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Hasan Ali Kaldırım ile şu ana kadar yapılan bir görüşme yok.

LUIZ GUSTAVO
Fenerbahçe, 32 yaşındaki Brezilyalı ön liberoya önümüzdeki sezon daha fazla sorumlulukla kadroda tutacak. Yaptığı liderlikle dikkat çeken Gustavo, önümüzdeki sezon Ozan Tufan ile birlikte takımın lideri ve kaptanı olacak.

OZAN TUFAN
Avrupa'dan mali açıdan daha cazip teklifler alsa da Fenerbahçe'de kalmayı seçen Ozan Tufan, yeni yapılanmada liderlerden biri olacak. Fenerbahçe, 24 yaşındaki Ozan'ı satmayı düşünmüyor.

TOLGAY ARSLAN
2022 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunan Tolgay Arslan, görev düştüğünde başarısız oldu. Geçen sezon ortasından bu yana kabul edilebilir performans gösteremeyen Tolgay'a kulüp bulması iiletilecek.

FERDİ KADIOĞLU
Fenerbahçe'nin 20 yaşındaki oyuncusunun gelişimi iyi devam ediyor ancak ilk 11'de fırsat bulduğu maçlarda sönük kalması da dikkat çekti. Yeni hocayla birlikte Ferdi hakkında kesin bir karar verilecek. Ferdi'nin bir Hollanda ekibine kiralanarak maç tecrübesi kazanması yönünde bir görüş de gündemde.

MAX KRUSE
32 yaşındaki Alman oyuncu, sezon boyunca dalgalı bir performans sergiledi. 32 yaşındaki oyuncunun bir Alman kulübüne satmak ve bonservis geliri elde etmek amaçlanıyor.

VEDAT MURIQI
Fenerbahçe, 25 yaşındaki Kosovalı oyuncusunun performansından memnun. Astronomik bir teklif gelmezse yola devam edilmeyecek. Ancak 25 milyon euro ve üstü bir rakamda satılacak.

SERDAR AZİZ
Fenerbahçe, bu sezon en güvenilir stoper performansını sunan 29 yaşındaki Serdar Aziz ile yola devam etme kararı aldı. En sorunlu olan bölgelerden biri olan stoperde, en stabil performanslardan birini sunan Serdar Aziz'den vazgeçilmeyecek.

ZANKA
Fenerbahçe, sezon sonu Almanya'dan dönecek olan ve 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncuyu gelecek sezon da kiralık verecek. F.Bahçe'nin sezon başında İngiltere Championship ekibi Huddersfield'dan 2 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği ancak yaptığı peş peşe hataların ardından o dönemki teknik direktör Ersun Yanal'ın isteğiyle ara transferde Fortuna Düsseldorf'a kiralanan Mathias ‘Zanka' Jorgensen Almanya'da da tutunamadı.

MEVLÜT ERDİNÇ
Vedat Muriqi'ye rakip olması ve forma rekabetini artırması hedefiyle alınan 33 yaşındaki santrforun sözleşmesi 2021 yazında sona erecek.