UEFA'dan İstanbul kararı: Tarih verdiler!

Koronavirüs salgını sebebiyle zor zamanlar geçiren UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligine alternatif olarak İstanbul'daki dev finalin 29 Ağustos Cumartesi olmasını planladıklarını açıkladı.

UEFA'dan İstanbul kararı: Tarih verdiler!
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs spor dünyasınında organizasyonları da etkiledi. Neredeyse tüm spor organizasyonları ertelenirken Türkiye'de gerçekleşek olan Şampiyonlar Ligi finalini de etkiledi.

Corona virüs sebebiyle UEFA organizasyonlarının net planlaması yapılamıyor. UEFA son olarak yeni bir alternatif hazırladı.

BBC'nin özel haberine göre; UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve yönetimi; Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'nin final tarihleri üzerine çalışıyor.

Buna göre Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kalan bazı son 16 maçları ile çeyrek final maçlarıyla başlayıp temmuz-ağustos aylarında oynanmak isteniyor.

Esas final aşamasının ise 26-29 Ağustos arasında olması planlanıyor. Avrupa Ligi finali yine belirlendiği gibi Polonya'da Gdansk'ta 26 Ağustos Çarşamba ve Şampiyonlar Ligi finali de 29 Ağustos Cumartesi İstanbul'da olacak.

Maçların şu anda seyircisiz ön görüldüğü ancak duruma göre belli bir sayıda sosyal mesafe kurallarıyla seyirci alınma ihtimalinin olduğu dile getirildi.