Nijer Heyeti, Başkan Yüce'yi Ziyaret Etti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nijer heyetini makamında ağırladı.

Yüce'yi ziyaret eden heyette Nijer Sanayi Bakanı Malam Zeinadou Amirou, Nijer'in Ankara Büyükelçisi Salou Adama Gazibo ile Nijerli diğer yetkililer yer aldı.

Yüce, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyetle Sakarya'nın tarım, sanayi, turizm, fiziki ve coğrafi konumuna ilişkin bilgiler paylaşan Yüce, ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlardan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Yüce, Sakarya'nın tüm etnik kökenlerin birlikte huzur içerisinde yaşadığı bir kardeşlik coğrafyası olduğunu belirterek, "Kültürel zenginliklerin merkezi olan Sakaryamız sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dostluk ile anılır. Şehrimiz tarım ve sanayi yönünden her geçen gün gelişmekte ve 1 milyonu aşkın nüfusu ile bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Önemli sanayi kurumları şehrimizde yer almakta ve bu kurumların yurt dışına ihracatları çok ciddi bir noktaya ulaşmış durumdadır. Bunun yanı sıra tarımda da çok verimli arazilerimiz bulunmaktadır. Ziyaret vesilesiyle Nijer ile olan ikili ilişkilerimizin seviyesinin yükseltmeye katkı sağlayacağımıza yürekten inanıyorum." dedi.

Nijer Sanayi Bakanı Malam Zeinadou Amirou da Sakarya'da bulunmaktan çok memnun olduklarını kaydetti.

Amirou, Türk insanının misafirperverliğiyle meşhur olduğunu ifade ederek, "Biz Sakarya'ya ilk geldiğimiz dakikadan itibaren bu misafirperverlikle karşılandık. Bu misafirperverliklerinden dolayı tüm Türk halkına, Sakarya'ya teşekkür ederim. Nijer ile Türkiye'nin ikili ilişkileri her geçen gün gelişmekte. Bizler de buraya gelişmekte olan ilişkilere katkı sağlamak adına geldik. İnşallah Sakarya'da iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerine katkı sağlayacağız." dedi.

Kaynak: AA