GÜNDEM / 15 Ağustos 2019

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı İşgücü İstatistikleri ile temmuz ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Nijer Dışişleri, İşbirliği, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışında Yaşayan Nijerliler Bakanı Kalla Ankourau ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Hükümet ile memur sendikaları, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında üçüncü kez bir araya gelecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan ve örgüte ait hücre evinde sahte kimlikle yakalandıkları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Adana/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda rövanş maçları tamamlanacak.

- Trabzonspor ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı Medical Park Stadı'nda, Yeni Malatyaspor ise 3-1 yenildiği Sırbistan ekibi Partizan'ı Yeni Malatya Stadı'nda konuk edecek.

(Trabzon/20.30/Malatya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Anadolu Ajansı Spor Masası'nın konuğu olacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dünya Gençler Güreş Şampiyonası Estonya'nın başkenti Tallinn'de sürüyor.

4- Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gloria Kupası'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

(Antalya/16.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1-) Turizmci "bayram" etti

- Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca:

- "Aldığımız son verilere göre, Kurban Bayramı'nda 10 milyon insan seyahat etti, 35 milyar liralık ekonomik gösterge ortaya çıktı"

- Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık:

- "Türkiye genelinde tüm bölgelerde yoğunluk vardı. Bayramda ciddi seyahatler yapıldı"

- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı:

- "Antalya'da beş günlük bayram tatilinde 600 bini yabancı 700 bin kişilik turizm hareketi yaşandı"

- Muğla'nın Ula İlçe Belediye Başkanı İsmail Akkaya:

- "Nüfusumuzun 25 katı misafir ağırladık. Kazançlı bir bayram yaşadık"

(Antalya-Muğla/Ekip) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Özel mesleki ve teknik eğitime milyonlarca liralık destek

- Milli Eğitim Bakanlığınca Organize Sanayi Bölgeleri içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler için ocak-haziran döneminde toplam 187 milyon 146 bin 82 lira destek ödemesi yapıldı

- Özel okullarda öğrenim gören ve eğitim-öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler için 6 aylık dönemde ödenen destek de 682 milyon 835 bin 712 lira oldu

- Bakanlık, özel okullarda öğrenim gören şehit ve gazi çocukları ile koruma altındaki öğrenciler için toplam 1 milyon 533 bin 810 lira ödeme gerçekleştirdi

(Burcu Çalık/Ankara)

3- Yabancıların Gözüyle Türkiye - "Kendimi Almanya'da misafir gibi hissediyorum"

- Muğla'da yaşayan yabancı gelinler, güzelliklerine ve kültürel değerlerine hayran kaldıkları Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyuyor

- Alman gelin Andrea Şimşek:

- "Kışları Almanya'ya gidiyoruz. Kendimi Almanya'da misafir gibi hissediyorum. Bir iki hafta kaldıktan sonra Fethiye'ye dönmek istiyorum"

- İngiliz gelin Stevi Kurt:

- "Türkiye'yi çok seviyorum ve artık Türk'üm diyorum. Türk insanı çok cana yakın ve sıcak kanlı. Hep bize yardımcı oldular"

(Ali Rıza Akkır/Muğla) (Fotoğraflı/Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA