Fenerbahçe Eljif Elmas transferini KAP'a bildirdi

Fenerbahçe, Napoli’ye sattığı Eljif Elmas transferini resmen duyurdu. Sarı-lacivertliler, İtalyan kulübünden 16 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra 3 milyon Euro da bonuslar alacağını açıkladı.

Fenerbahçe Eljif Elmas transferini KAP'a bildirdi
Fenerbahçe, gece yarısı resmi siteden açıkladığı Eljif Elmas transferinin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) resmen duyurdu. Sarı-lacivertlilerin, 20 yaşındaki yıldız oyuncunun transferinden Napoli'den 16 milyon Euro sözleşme fesih bedeli alacağı açıklanırken, bu rakama ayrıca futbolcunun performansı ve Napoli kulübünün sportif sonuçlarına göre 1 milyon 500 bin Euro bonus ekleneceği belirtildi.

Öte yandan Napoli'nin, Elif'i ileride başka bir kulübe satması halinde de İtalyan kulübünün elde edeceği transfer bedeline bağlı olarak 1 milyon 500 bin Euro daha bonus geliri elde edilecek.

EN PAHALI TRANSFER ELİF ELMAS

Fenerbahçe ile Napoli arasındaki anlaşmaya göre, İtalyan kulübü, Elif Elmas'ın bonservisi için 16 milyon euro garanti ücret ve performansa bağlı olarak 3 milyon euro bonus ödeyecek.

19 milyon euroluk bu satış Fenerbahçe tarihinin rekoru oldu. Elif Elmas böylece 16 milyon euroya satılan Sow'u geride bırakarak sarı-lacivertli ekibin sattığı en pahalı transfer oldu.

Fenerbahçe'nin sattığı en pahalı isimler:

Elif Elmas: 16+3 milyon euro
Moussa Sow: 16 milyon euro
Elvir Baliç: 15.6 milyon euro

Fenerbahçe Eljif Elmas transferini KAP'a bildirdi

Fenerbahçe'den konuya ilişkin KAP'a yapılan açıklama şöyle:

'Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.'

Kaynak: İHA