Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt'te Kur'an kurslarına katılan öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi.

İl Müftülüğü koordinesinde, Ensar Vakfı Siirt Şubesi ve Diyanet-Sen Siirt Şubesi işbirliğiyle düzenlenen, "Yaz Kur'an Kursu Futbol Turnuvası" final maçı oynandı.

Şeyh Tayyar Camisi futbol takımı, Hacı Ethem Bilim Camisi yaz Kur'an kursu futbol takımını yenerek şampiyon oldu. 16 öğrenciye çeşitli hediyelerin verildiği turnuvaya katılan çocuklara dondurma ikram edildi.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, emeği geçenleri kutlayarak, yaz Kur'an kurslarına ilgiyi artırmak, kurslar arası diyaloğu ve kardeşliği pekiştirmek için bu etkinliği düzenlediklerini aktardı.

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"

Siirt Valiliği koordinasyonunda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" için düzenlenecek programın hazırlıkları tamamlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz'da şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verileceği, Garnizon Komutanlığındaki şehitlik anıtı ziyaret edilerek, mevlit okutulacağı bildirildi.

15 Temmuz'da "Milli Birlik Yürüyüşü" ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çeşitli programlar gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında konuşmalarının aktarılacağı programın ardından sabah namazında çora ikram edileceği belirtildi.

Kaynak: AA