İscehisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde, Halı Saha Turnuvası'na katılan sporculara yemek verildi.

Kaymakam Mehmet Miraç Topaloğlu, "Karşılaşmaların centilmenlik içeresinde devam edeceğine ve selametle bu turnuvanın nihayete ereceğine inanıyorum" diyerek, şöyle devam etti:

"Çünkü hepimiz aynı ilçenin vatandaşlarıyız. Turnuvamızın amacı sadece vatandaşlarımıza ve gençlerimiz spora yönlendirmek ve kaynaştırmaktır. Futbol rakibe saygı ve ona fizyolojik ve psikolojik açıdan zarar vermeden, rakibi bir düşman olarak değil, oyunun bir parçası olarak görmek ve yoğun mücadelede bile rakibin onuruna saygı duyularak oynanması gereken bir oyundur. Bu turnuvadan sonra aynı mekanda oturup çay içeceğiz veya aynı ortamda çalışacağız yani hep birbirimizle iç içe olacağız. Sporun bizi kaynaştırmasından çok ayrıştırmasına kati surette izin vermeyeceğiz."

İscehisar Belediye Düğün Salonunda verilen yemekte konuşan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin de "Spor, sevgi, dostluk kardeşliktir bu bilinçle sahada mücadele etmenizi istiyoruz. Turnuvanın devamlılığı ve sizlerin sağlığı açısından dikkatli olmanızı rica ediyorum." dedi.

- İscehisar'da MERFES istişare toplantısı yapılacak

İscehisar ilçesinde, 2020 yılında yapılması planlanan MERFES 2020 İscehisar Mermercilik Festivali istişare toplantısı yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçenin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız Mermer Festivalini yeniden canlandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Şahin, "İscehisar Kaymakamlığı, İscehisar Belediye Başkanlığı, İscehisar Esnaf Odası, İscehisar Mermerciler Derneği ve İscehisar OSB olarak istişare toplantısı düzenliyoruz. 11 Temmuz Perşembe günü Esnaf Odası konferans salonunda yapılacak olan istişare toplantısına tüm işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri davetlidir." dedi.

Kaynak: AA