Diyarbakır'da 50 Bin Öğrenci Spora Yönlendiriliyor

Vali Hasan Basri Güzeloğlu: 'Geçen yıl yaklaşık 20 bin öğrenci yaz spor okullarından yararlandı. Bu yıl hedefimiz 50 bin öğrencimizi sporla buluşturmak'

Diyarbakır'da yaz tatilinde 50 bin öğrenci sporla buluşturuluyor.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Spor Kompleksinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yoğun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından çocuk ve gençlerin dinlenmeyi, eğlenmeyi ve spor yapmayı hak ettiğini söyledi.

İldeki bütün çocuk ve gençlerin sporlara buluşarak, sağlıklı ve mutlu bir birey olmalarını sağlamak için 30 branşta kurs açtıklarını dile getiren Güzeloğlu, "Öğrencilerin gelecekte başarılı bir birey ve sporcu olmalarını sağlayacak çok güzel eğitim ve spor programları hazırladık. Bütün tesislerimiz öğrencilere açık, onları tesislere bekliyoruz." dedi.

Bu kurslara katılanlar arasında Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarının çıkacağına inandıklarını ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bayrağımızı göndere çıkartacak, milletimizin yüzünü güldürecek nice sportif başarılara ulaşacaksınız. Bu yeteneklerin başarıya ulaşması için de büyük bir çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl yaklaşık 20 bin öğrenci yaz spor okullarından yararlandı. Bu yıl hedefimiz 50 bin öğrencimizi sporla buluşturmak. Gereken malzemeleri temin ederek, sporla öğrencileri buluşturarak sporun barış, kardeşlik ve sevgi ikliminde onları bir arada tutmak için bütün önlemlerimizi aldık."

Vali Güzeloğlu, özellikle engelli öğrencileri unutmadıklarını, görme, zihinsel, işitme ve bedensel engelli öğrencilerin spor faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamak için alt yapı çalışmalarını hazırladıklarını söyledi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Güzeloğlu, öğrencilerle masa tenisi oynadı.

Kaynak: AA