Başkan Aşgın Şampiyon Güreşçiyi Ödüllendirdi

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Teşvik 1 kategorisinde şampiyon olan Ferhat Yiğit'i ödüllendirdi.

Aşgın, şampiyon güreşçiyi kabulünde gazetecilere yaptığı açıklamada Çorum adına önemli bir başarı elde edildiğini söyledi.

Ferhat Yiğit'in Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olduğunu hatırlatan Aşgın, "Kardeşimiz 3 sene evvel spora başlamasına rağmen muazzam bir seviyeye geldi. 658. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ilimizi temsil etti ve 170 sporcuyu geçerek şampiyon oldu. Çorum da İskilip de yiğidin harman olduğu yerdir. Sporcumuz ahlakıyla, duruşuyla ne kadar güzel bir eğitim aldığını gösteriyor. Soyadları gibi Yiğit bir adam yetiştirmişler." dedi.

Yiğit'ten gelecek yıllarda da önemli başarılar beklediklerinin altını çizen Aşgın, şöyle devam etti:

"Çorum, güreşte zaten olimpiyat düzeyinde büyük başarılara imza atmış bir şehir. Alttan böyle sporcularımızın geliyor olması Çorum’un güreş geleceği adına oldukça ümit verici. İnşallah bu güzel bir başlangıç olur. Önce kiloları artırmak suretiyle baş pehlivanlık, onun öncesinde minderde Türkiye şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz."

Ziyarete, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, antrenörler Adem Uysal, Levent Kaleli ve baba Mehmet Yiğit de katıldı.

Kaynak: AA