Sakatlanarak Bıraktığı Sahalara Hakem Olarak Geri Döndü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan amatör futbolcu 26 yaşındaki Muhammet Ocakoğlu, sağ bacak ön çapraz bağının kopması üzerine bırakmak zorunda kaldığı futbola hakem olarak geri döndü.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde yıllarca futbol oynayan Muhammet, Reyhanlı Belediyespor'un formasını giydiği sırada yaşadığı sakatlık nedeniyle 4 yıl önce futbolu bıraktı.

Çok sevdiği futboldan ayrı kalamayacağını düşünen Muhammet, Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) tarafından düzenlenen hakemlik kursuna katıldı.

Başarıyla bitirdiği kurs sonunda sertifika alan Muhammet, futbol hakemi olarak görev almaya başladı.

Muhammet Ocakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun kendisi için bir tutku olduğunu söyledi.

Sakatlığı nedeniyle ayrı kaldığı sahalara tekrar dönebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Muhammet, "Futbol hayatım boyunca sevinçler ve hüzünler yaşadım. Takımım için elimden geleni yaptım. Deplasmanda oynadığımız bir maçta rakibimle girdiğim pozisyon futbol yaşamımın son anı olduğunu düşünmemiştim. Erken yaşta sahalardan ayrı kalmak istemedim. Geçirdiğim ameliyattan sonuç alınamayacağını ve futbol oynamamamı söylediklerinde dünya başıma yıkıldı.'' diye konuştu.

- "Süper Lig'de düdük çalmak istiyorum"

Muhammet, futbolu çok sevdiğini ve ayrı kalmak istemediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

''Sakatlığım döneminde oldukça sıkıntılı zamanlar yaşadım. Ne kadar geri dönmek istesem de sakatlığım buna engel oldu. Futboldan kopmamak için hakemliği seçtim ve yeşil sahalara tekrar dönmek beni oldukça mutlu etti. Şu an bölgesel il hakemi olarak görev alıyorum, hedefim PTT.1 lig veya Süper ligde düdük çalmaktır. Üç yıldır hakemlik yapıyorum. Futbolcun bana kazandırdığı deneyimleri sahaya yansıtmak işimde bana daha çok yardımcı oluyor. Faullerde ve futbolcuların birbirleriyle olan diyaloglarında neler yaşadıkları gayet iyi biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyorum.''

Zaman zaman sahalarda eski takım arkadaşlarına hakemlik yaptığını aktaran Muhammet, ''Yıllardır top koşturduğum arkadaşlarımın hepsi farklı kulüplerde oynuyor. Onların maçlarını yönetmek çok garip bir duygu. Bana 'hocam' diye hitap etmelerine ilk zamanlar alışamasam da şu an alıştım. Kimseye tolerans sağlamıyorum.'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA