'Yaşadığımız Ekonomik Krize Rağmen Kümede Kalmamız Büyük Başarıdır'

Bandırmaspor Baltok Kulübü Başkanı Göksel Karlahan: 'Gönül, sezonu daha iyi yerlerde bitirmeyi arzu ederdi ancak yaşadığımız büyük ekonomik krize karşın son maçımızın son dakikasında bile olsa kümede kalmamız büyük başarıdır'.

Bandırmaspor Baltok Kulübü Başkanı Göksel Karlahan, "Gönül, sezonu daha iyi yerlerde bitirmeyi arzu ederdi ancak yaşadığımız büyük ekonomik krize karşın son maçımızın son dakikasında bile olsa kümede kalmamız büyük başarıdır." dedi.

Karlahan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, sezona Hüseyin Yenikan'ın teknik direktörlüğünde girdiklerini anımsattı.

Sezon başı transferlerini Yenikan'ın isteği doğrultusunda yaptıklarını belirten Karlahan, şöyle konuştu:

"O da iyi niyetliydi ama alınan oyuncuların mayası tutmadı. Yenikan ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Hüseyin hocaya, takıma olumlu veya olumsuz yansıyan çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu arada bizi birinci yarıda ayrı, ikinci yarıda ayrı takım kurmakla eleştirenler var. Birinci yarının sonunda çok sayıda oyuncuyla yollarımızı ayırdık. 17-18 futbolcumuz, alacakları için Futbol Federasyonuna başvurdu. Ciddi alacakları vardı. Hepsini çözdük. Bu nedenle yeni transferlere çok para harcayamadık çünkü eski futbolcuların alacaklarını ödedik. Çok büyük paralar ödemeden yeni transferler yaptık. Ara transferin bitmesine 3-4 saat kala Batuhan Karadeniz'i yine çok büyük paralar ödemeden kadromuza kattık. O da aldığının hakkını vererek, büyük bir başarı gösterip kümede kalmamıza büyük katkı sağladı. Buna karşın transfer politikamızda yanlışlar olmuştur. Bu konudaki eleştirileri de saygı ve anlayışla karşılıyorum."

- "Kulübü ayakta tutmanın zorluğu ortada"

Bandırmaspor'un ekonomik durumunu "dipsiz kuyu" olarak niteleyen Karlahan, "Kalıcı gelir kaynağı çok az. 2018-2019 sezonunda reklam ve bağışlardan topladığımız para 100 bin lirayı geçmez. Bandırma'dan ciddi hiçbir destek alamadık. Gövdemizi taşın altına koyduk. Bu kulübün aylık personel ödemesi 115 bin lira, iaşe gideri 50 bin lira, iç-dış saha giderleri 70-80 bin lira, sigorta giderleri 50-60 bin lirayı buluyor. Buna karşılık tek kalıcı gelirimiz ise otoparklardan yılda kasamıza giren 4-4,5 milyon lira. Bu ortam ve koşullarda kulübü ayakta tutmanın zorluğu ortada." ifadelerini kullandı.

Karlahan, 2018-2019 sezonunda inişli çıkışlı maçlar oynadıklarını belirterek, "Gönül sezonu daha iyi yerlerde bitirmeyi arzu ederdi ancak yaşadığımız büyük ekonomik krize karşın son maçımızın son dakikasında bile olsa kümede kalmamız büyük başarıdır." diye konuştu.

Kulüp başkanı olarak sezon boyunca büyük stres yaşadığını vurgulayan Karlahan, "Sezon boyunca darağacının ipi boynumdaydı. Fethiyespor ile cumartesi günü oynadığımız tarihi maçı 10 bine yakın seyirci izledi. Yenemeyip küme düşseydik, beni darağacına çekeceklerdi. Kaldı ki sezon içinde de bazı kişiler, beni darağacına çekmek için altımdaki sandalyeyi tekmelemek istediler." değerlendirmesinde bulundu.

Kulübün 30 Mayıs'ta yapılması gereken olağan genel kurul toplantısında çoğunluk sağlanamayacağını, bu nedenle genel kurulun 21 Haziran'da gerçekleşeceğini düşündüğünü belirten Karlahan, "Bu ortam ve koşullarda başkanlığa yeniden aday olmam. Bandırmaspor Kulübü için artık değişim ve ortak akılla yönetim ihtiyacı vardır. Bandırmaspor Kulübüne herkesin uzlaştığı bir yönetim gelirse başarı yakalanır." açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA