TFF 2. Lig'de Son Hafta Heyecanı

Kırmızı Grup'ta Menemen Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, Beyaz Grup'ta doğrudan 1. Lig'e yükselecek takım son hafta belli olacak Ligden düşecek son 2 takım da bu haftaki maçların sonuçlarına göre kesinleşecek

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Menemen Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, Beyaz Grup'ta doğrudan 1. Lig'e yükselecek takım, son hafta mücadelelerinin ardından belli olacak.

Sezonu lider bitirecek ekiplerin doğrudan Spor Toto 1. Lig'e yükseleceği TFF 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup'ta, lideri takip edecek dörder takım ise 1. Lig'e çıkacak son takım olabilmek için play-off oynayacak.

Son 3 sırada yer alacak ekipler ise TFF 3. Lig'e düşecek.

Ligde 34. ve son hafta heyecanı yarın saat 15.30'da başlayacak müsabakalarla yaşanacak.

- Kırmızı Grup'ta şampiyon ve play-off'a kalanlar belli

Menemen Belediyespor'un şampiyonluğunu geçen hafta ilan ettiği Kırmızı Grup'ta, Fatih Karagümrük'ün de ligi 2. sırada bitirmesi kesinleşti. Manisa Büyükşehir Belediyespor, Tuzlaspor ve Şanlıurfaspor da son hafta öncesinde play-off hakkı kazandı.

Darıca Gençlerbirliği ile Tokatspor'un lige veda ettiği Kırmızı Grup'ta, 34 puanlı Konya Anadolu Selçukspor, 35'er puana sahip Bandırmaspor Baltok ve Fethiyespor'dan biri daha küme düşecek.

Bu üç takımdan Bandırmaspor Baltok ile Fethiyespor son haftada Bandırma'da birbirlerine rakip olacak. Konya Anadolu Selçukspor ise bir üst ligi garantileyen Menemen Belediyespor'u ağırlayacak.

- Keçiörengücü 1. Lig için avantajlı

Beyaz Grup'ta Keçiörengücü, 73 puanla Kastamonuspor 1966'nın 2 puan önünde lider durumda bulunuyor. Keçiörengücü'nün ligden düşmesi kesinleşen Manisaspor'u konuk edeceği son haftada, Kastamonuspor 1966 ise Gümüşhanespor'u ağırlayacak.

Ligi 2. sırada bitirecek ekibin yanı sıra Yılport Samsunspor, Sakaryaspor ve Sarıyer play-off oynamayı garantiledi.

Gaziantepspor ve Manisaspor'un küme düşmesinin kesinleştiği grupta 30 puanlı Bayrampaşa, 32 puana sahip Hacettepe ve 33 puanı bulunan Ankara Demirspor'un lige veda etme ihtimali bulunuyor.

Bayrampaşa'nın Amed Sportif Faaliyetler'i ağırlayacağı son haftada, Hacettepe, Niğde Anadolu'ya, Ankara Demirspor ise İnegölspor'a konuk olacak.

- Maç programı

Tüm maçların yarın saat 15.30'da başlayacağı TFF 2. Lig'de 34. ve son haftanın programı şöyle:

- Kırmızı Grup

Tarsus İdmanyurdu-Darıca Gençlerbirliği

Bandırmaspor Baltok-Fethiyespor

Fatih Karagümrük-Tokatspor

Etimesgut Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

Manisa Büyükşehir Belediyespor-Sivas Belediyespor

Pendikspor-Kahramanmaraşspor

Şanlıurfaspor-Tuzlaspor

Konya Anadolu Selçukspor-Menemen Belediyespor

BAK Spor-Kırklarelispor

- Beyaz Grup

Bodrum Belediyesi Bodrumspor-Sancaktepe Belediyespor

Kastamonuspor 1966-Gümüşhanespor

Yılport Samsunspor-Sakaryaspor

Keçiörengücü-Manisaspor

İnegölspor-Ankara Demirspor

Niğde Anadolu-Hacettepe

Bayrampaşa-Amed Sportif Faaliyetler

Sarıyer-UTAŞ Uşakspor

Kaynak: AA