Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası

İzmir'deki şampiyonada ilk gün müsabakaları tamamlandı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları tamamlandı.

Seha Aksoy Atletizm Pisti'ndeki şampiyonada mental, down sendromlu ve otizmli 108 sporcu yer alıyor. İlk gün müsabakalarının tamamlandığı organizasyonda 100, 200, 400, 800 ve 1500 metre koşunun yanı sıra uzun atlama, yüksek atlama, cirit, disk ve gülle atma branşlarında birinciler belli olacak.

Kategorilerindeki barajları geçecek sporcular milli takıma seçilecek.

- "Türkiye'nin parlayan yıldızıyız biz"

Milli Takımlar Sorumlusu Akın Üstün, yaptığı açıklamada, ülke genelinde 1200 sporcu arasındaki elemelerin ardından Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Buradan çıkacak sonuçlara göre milli takım oyuncularının da belirleneceğini belirten Üstün, özel sporcuların başarılılarının sürekli olması için çalıştıklarını kaydetti.

Üstün, Birol Aydın'ın federasyon başkanı olmasının ardından 500 kişilik sporcu havuzu oluşturduklarını aktararak şöyle konuştu:

"Bu sporcu havuzunu kademeli olarak 100'e ve oradan da 50'ye düşürdük. Yoğun şekilde kamplara devam ettik, bireysel antrenörler tuttuk herkese. Burada Spor Genel Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın korkunç desteklerini aldık. En baştan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü bir borç biliriz. Çünkü bizim sporcularımızı inanılmaz derecede sahiplendi ve bunun başarısını elde etmiş olduk. Bizim çocuklarımıza fırsat verildiği takdirde neler yapabileceğini çok rahat bir şekilde gösterdik. Türkiye'nin parlayan yıldızıyız biz."

Kaynak: AA