Okçuluk Dünya Kupası'nda Hedef Final

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin: 'Hedefimiz sporcularımızın olabildiğince fazla sayıda madalya ile finallerde yer alması' 'Sporcularımız her zaman üstüne koyarak daha fazlasını yaparak bugünlere geldi. Ümit ediyorum ki daha iyilerini de başaracaklar'

SİNAN ÖZMÜŞ - Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, Antalya'da devam eden Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışmasında hedeflerinin sporcuların olabildiğince fazla sayıda madalya ile finallerde yer alması olduğunu bildirdi.

Teknik direktör Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 Açık Hava Dünya Şampiyonası öncesinde son büyük organizasyon olan Dünya Kupası 3. ayak yarışının Antalya'da devam ettiğini söyledi.

Yarışmada olimpik milli takımında klasik ve makaralı yay kategorilerinde 14 sporcunun yarışacağını dile getiren Ergin, şöyle konuştu:

"Şanghay'da yapılan 2. ayak yarışmasında iki gümüş bir bronz madalya almayı başardık. Buradaki hedefimiz de sporcularımızın olabildiğince fazla sayıda madalya ile finallerde yer alması. Sporcularımızın final atma heyecanını yaşayarak tecrübelerini artırmalarını bekliyoruz. Asıl hedefimiz 10-16 Haziran tarihlerinde Hollanda'da gerçekleşecek 2019 Açık Hava Dünya Şampiyonası. Dünya Kupası'nda yarışan 14 sporcumuzdan 12'sini dünya şampiyonasına götüreceğiz. Dünya şampiyonasında en büyük hedefimiz olan 2020 Tokyo Olimpiyatlarının kotalarını almaya çalışacağız."

Dünya Kupası'nda sporcuların eksiklerini belirleyip geriye kalan çok kısa bir sürede bunlara gidermeye çalışacaklarını anlatan Ergin, sporcuları dünya şampiyonasında olabilecek en iyi noktaya taşımaya çalışacaklarını ifade etti.

- "Madalyanın takipçisi olacağız"

Teknik direktör Ergin, Dünya Kupası'nda makaralı yay kategorisinde hem erkeklerde hem de kadınlarda madalya ümitlerinin olduğunu vurgulayarak, her iki takımın da finalde atmasını beklediklerini söyledi.

Klasik yay karışık takımlarının şu anda dünyada üçüncü sırada olduğunu dile getiren Ergin, "Klasik yay karışık takımımızdan madalya beklentimiz var. Klasik yay erkek takımımız Şanghay'daki yarışmada büyük bir çıkış yakaladı. Devam ettirmeye çalışacağız. Klasik yay erkeklerde özel olarak baktığımızda Mete Gazoz'un formu iyi gidiyor. Bizim madalya umutlarımızdan bir tanesi. Klasik yay kadınlarda da Büşranur Coşkun ve Yasemin Ecem Anagöz ile geçen yıl Polonya'da olduğu gibi yine madalyanın takipçisi olacağız." diye konuştu.

- "Bize olan güven arttı"

Ergin, Şanghay'daki Dünya Kupası 2. ayak yarışmasından sonra "Okçular Gümüş'te kaldı" diye bir yazı okuduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu gerçekten bizi mutlu etti. Bize karşı olan güvenin arttığını gösteriyor. Bu anlamda da sporcularıma çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıllar süresince gösterdikleri özveriyle bu ülkeyi okçuluk dalında bu hale getirdiler. Bize karşı bir güven olduğunu, bize karşı bir destek olduğunu ve desteğin çok iyi bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini düşünerek çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Son beş yıl içerisinde ne kadar çalıştıysak, bundan hiç ödün vermedik. Sporcularımız her zaman üstüne koyarak daha fazlasını yaparak bugünlere geldi. Ümit ediyorum ki daha iyilerini de başaracaklar."

Kaynak: AA