AİÇÜ'de Bahar Şenlikleri

Üniversitedeki etkinlikler kapsamında fakülteler arası voleybol turnuvası gerçekleştirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) bahar şenlikleri kapsamında fakülteler arası voleybol turnuvası düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada finale kalan üniversitenin eğitim fakültesi ile sağlık yüksekokulu bayan voleybol takımları karşı karşıya geldi.

Sağlık yüksekokulu öğrencileri maç öncesi ellerinde "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et" yazılı pankart ve üzerilerinde fiziksel hareketi temsil eden kırmızı renkteki üniformalarla sahaya çıktı.

Karşılaşmada sağlık yüksekokulu voleybol takımı, eğitim fakültesi takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Maçın ardından birinci olan sağlık yüksekokulu voleybol takımı oyuncularına kupa ve madalyaları, ikinci ve üçüncü olan takımlara madalyaları verildi.

Sağlık yüksekokulu takımının antrenörlüğünü üstlenen öğretim görevlisi Halime Selen, gazetecilere yaptığı açıklamada, obezite ve diğer hastalıklara dikkati çekmek için pankartla maça çıktılarını söyledi.

Farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Selen, şunları söyledi:

"Özellikle günümüzde hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesi ile obeziteye ve dolayısıyla birçok kronik hastalıklara karşı eğilimin artmasından kaynaklı öğrenciler böyle bir pankartla çıkarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Sporu sadece sporcular ya da belli bir kesim değil sağlıklı yaşam isteyen herkes yapmalı."

Voleybol maçını, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veysel Çomaklı, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA