Milli Boksör Ayşe'nin Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Eski milli boksör olan babasının tavsiyesiyle boksla tanışan ve Türkiye şampiyonluğuna ulaşan 16 yaşındaki Ayşe Özdemir'in hedefi, Romanya'da düzenlenecek Avrupa Yıldız Kızlar Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak Ayşe Özdemir: 'Babamın bıraktığı yerden devam edip Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Romanya'ya İstiklal Marşı'mızı okutmak için gidiyorum'

ÖZGÜR ALANTOR - Eski Türkiye şampiyonlarından olan babasının yolundan giden 16 yaşındaki milli boksör Ayşe Özdemir, Romanya'da düzenlenecek Avrupa Yıldız Kızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşmayı hedefliyor.

Eski Türkiye boks şampiyonlarından ve milli sporcu Şinasi Özdemir'in kızı olan Ayşe Özdemir, babasının teşvikiyle 2 yıl önce boksa başladı.

Bu yıl 50 kiloda Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Ayşe Özdemir, Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımı'na çağrıldı.

Romanya'da 22 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Yıldız Kızlar Boks Şampiyonası'na hazırlanan milli sporcu, Avrupa şampiyonluğunu kazanarak ülkesini gururlandırmayı amaçlıyor.

Ayşe Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yıllar önce Çankırı'nın Orta ilçesinden çalışmak için Tekirdağ'a göç ettiğini söyledi.

Babasının boksta 1998'de Türkiye şampiyonu da olduğunu aktaran Ayşe, ekonomik sebeplerden sporu bırakıp su tesisatçılığı yapmaya başladığını belirtti.

Babasının tavsiyesiyle boksa başladığını dile getiren Ayşe, "2 yıl önce kardeşimle bana, boks yapmayı isteyip istemediğimizi sordu. Kardeşim de ben de kabul ettik. Babam işten geldikten sonra her gün 19.00'da spor salonuna gidip 22.00'ye kadar çalışmaya başladık. Babam bizim antrenörlüğümüzü yapıyor." dedi.

Boksu sevdiğini vurgulayan Ayşe, "Babamın bıraktığı yerden devam edip Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Romanya'ya İstiklal Marşı'mızı okutmak için gidiyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım." ifadesini kullandı.

- Ahmet Çınar: "İnşallah Romanya'da kürsünün en üstünde yer alacak"

Yıldız Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar ise Ayşe Özdemir'den çok ümitli olduklarına işaret ederek, "Kızımızla yeni tanıştık ve birlikte yeni çalışıyoruz. Kendisi yetenekli, inşallah bu yeteneğini tecrübeye dönüştürüp Avrupa'da madalyalar alacak." diye konuştu.

Ayşe'nin çalışmalarından memnun olduğunu anlatan Çınar, "Gerek antrenmanda gerekse maçlarda üstün performans sergiliyor. İnşallah bunu Romanya'daki maçlara da yansıtıp kürsünün en üstünde yer alacak." dedi.

Kaynak: AA