Hedefi Yeniden Dünya Şampiyonluğu

Vücut geliştirmede farklı kategorilerde dünya şampiyonluğu ve şampiyonlar şampiyonluğu bulunan Kemal Şık uzun boy kategorisinde de dünya şampiyonu olmayı hedefliyorKemal Şık:'Bu sene de üçüncü olduğum kategoride şampiyon olmak için şansımı zorlayacağım. Hafta sonu 19 Mayıs'ta bu anlamlı günde güzel bir başarı elde edeceğiz inşallah. Kısmet olursa bir kere daha Türk bayrağını dalgalandıracağız'

Vücut geliştirmede farklı kategorilerde dünya şampiyonluğu ve şampiyonlar şampiyonluğu bulunan Kemal Şık uzun boy kategorisinde de dünya şampiyonu olmak istiyor.

Tekirdağ'da yaşayan 39 yaşındaki Kemal Şık, vücut geliştirme branşında azimle çalışarak dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Geçen yıl Kıbrıs'ta düzenlenen dünya şampiyonası'nda uzun boy kategorisinde üçüncü olan Şık'ın hedefi, 19 Mayıs'ta düzenlenecek dünya şampiyonasında birinci olup Türk bayrağını dalgalandırmak.

Kemal Şık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yine güzel bir derece kazandırmak istediğini söyledi.

Şık, vücut geliştirmeye 24 yıldır devam ettiğini ifade ederek, "Çocukken biraz hiperaktiftim, spor yapmayı seviyordum. Farklı sporlarla uğraştım uzun yıllar. Sonra birazda görsellik olsun diye, göze hoş gelen bir spor olarak vücut geliştirmeyi seçtim. 24 yıldır da bu sporla uğraşıyorum. Geçen yıl Marmaris'te bir yarışmaya katılmıştım orada dünya altıncısı oldum. 2018 kasım ayında da Kıbrıs'ta Dünya Şampiyonası oldu orada "muscle atlehetic senior" kategorisinde dünya şampiyonu, "overall" kategorisinde şampiyonlar şampiyonu, uzun boy kategorisinde de dünya üçüncüsü oldum." dedi.

Daha önce Türkiye adına güzel dereceler kazandığını aktaran Şık, şampiyonadan Türkiye adına güzel bir sonuçla dönmek için sıkı bir çalışmadan geçtiğini dile getirdi.

Şampiyonaya 12 ülkeden farklı kategorilerde sporcular katılacağını belirten Şık, "Bu sene de üçüncü olduğum kategoride şampiyon olmak için şansımı zorlayacağım. Hafta sonu 19 Mayıs'ta bu anlamlı günde güzel bir başarı elde edeceğiz inşallah. Kısmet olursa bir kere daha Türk bayrağını dalgalandıracağız. Kasım ayından sonra çalışmalara biraz ara verdim. Vücudu dinlendirmeye aldım sonra yarışma olduğunu öğrenince yine çalışmalara başladım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA