Tekirdağ'lı Sporculardan 10 Madalya

Tekirdağ'lı iki sporcu, Özel Sporcular Yüzme Türkiye Şampiyonasında 10 madalya kazandı.

Kocaeli'de düzenlenen şampiyonaya bir çok ilden özel sporcular katıldı.

Sporculardan Berfin Gülşah Papakçı 200 metre kurbağalamada Türkiye şampiyonu, 200 metre serbestte bronz, 50 metre serbestte gümüş, 100 metre kurbağalamada bronz, 50 metre kurbağalamada da bronz madalya kazandı.

Ataberk Yücel de 50 metre kelebekte Türkiye şampiyonu, 100 metre kurbağalamada gümüş, 200 metre karışıkta gümüş, 100 metre serbestte gümüş, 50 metre sırt üstünde de bronz madalyanın sahibi oldu.

Yüzme antrenörü Anıl Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya farklı illerden down sendromlu, otizmli ve mental sporcunun katıldığını söyledi.

Bulut, sporcularının azimli çalışması sonucu katıldıklarını şampiyonalardan güzel derecelerle döndüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yıl boyunca çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarını aksatmayan arkadaşlarımız yarışlarda kürsüye çıkarak emeklerinin karşılığını alıyor. Bizler de arkadaşlarımızın madalya sevinciyle gururlanıyoruz. Yarışlarda Tekirdağ'ı en iyi şekilde temsil ettik. Sporcuların aldığı madalyalar emeklerinin karşılığıdır. Gittiği her şampiyonada sporcularımız derece elde ediyor. Kürsüye çıkan sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu şampiyonlar sporcularımıza milli takım yolunu da açabiliyor. Milli takıma da sporcu kazandırmak için gayret ediyoruz."

Kaynak: AA