Bocce 2019 ''Huzur Bocce Ligi'' Müsabakaları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen Bocce 2019 ’’Huzur Bocce Ligi’’ müsabakaları başladı.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar, bocce oynayarak hem spor yapıyor hem de eğleniyor. Oyun içinde takım ruhuyla hareket eden yaşlılar, bir yandan sosyalleşirken diğer yandan da zinde kalıyorlar. Bilecik Sevgi Evleri Spor Salonu’nda, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı ile Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımının karşılaşması öncesi turnuvanın açılış atışını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hatice Dost yaptı.

Heyecanlı ve zevkli geçen karşılaşmada Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce takımı, Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce takımını 12-9 yendi.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Seyhan Şimşek, bu tür aktivitelerin yaşlılar arası dostluğu katkı sağladığını belirterek, ’’9-12 yenilmemize rağmen dostluk kazandı. Spor sağlık demek. Sağlıklı kalmalarını, kendilerini değerli hissetmelerini ve yaşama bağlanmalarını sağlıyor. Bu sporun tüm yaşlılarımız tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA