Yelkende Milli Takımlar Buluşması

TYF'nin düzenlediği organizasyonda sporcular ve antrenörler İzmir'de bir araya geldi.

Bu yıl yelkende uluslararası yarışlarda gençlik sınıflarında Türkiye'yi temsil edecek sporcularla uluslararası müsabakalarda görev alacak antrenörlerin katıldığı "TYF Milli Takımlar Buluşması" İzmir'de gerçekleşti.

Türkiye Yelken Federasyonundan (TYF) yapılan açıklamaya göre milli sporcularla antrenörler Seferihisar'da bir otelde buluştu.

Buluşmada, farklı sınıflarda yarışan sporcuları bir takım haline getirmek ve gelecekte Türk yelkenciliğini yönetecek topluluğu kaynaştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Sporcular, karma ekipler halinde, Türk yelkenciliği, sportif ve sınıf yapılanması, yelken sporunun bilinirliğinin arttırılması ve olimpik kampanyaya ilişkin projeleri masaya yatırarak görüşlerini aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYF Başkanı Özlem Akdurak, yapılan çalışmanın rapor haline getirileceğini belirti.

Sporcuların sunduğu çözüm önerilerini rasyonel bulduğunu kaydeden Akdurak, "Bu etkinlikteki amacımız farklı sınıflarda farklı yarış yerleri nedeniyle daha önce hiç karşılaşmamış olan milli sporcularımızı birbirleriyle kaynaştırmak, bir takım haline getirebilmekti. İki gün sonunda hedefimize ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok verimli bir buluşmayı geride bıraktık. Bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA