Abalı Denizlispor'un Süper Lig'e Çıkması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: 'Denizli'de 2019'un moda renkleri yeşilsiyah olsun demiştik, şükürler olsun Denizlisporumuz ait olduğu yere yükseldi' Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan: 'Denizlisporumuzun iyi olması, iyi yerlerde bulunması, şehrimize de değer katacaktır'.

Abalı Denizlispor'un bitimine bir hafta kala Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantilemesi kentte sevinçle karşılanırken, birçok kurumun temsilcileri de yaptığı açıklamalarla yeşil-siyahlı takımı kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada Abalı Denizlispor'un yönetici ve futbolcularını tebrik ederek, "Denizli'de 2019'un moda renkleri yeşil-siyah olsun demiştik, şükürler olsun Denizlisporumuz ait olduğu yere yükseldi. Bu başarıda malzemecisinden futbolcusuna, teknik heyetten yönetime ve tabii ki en önemlisi de taraftarına kadar herkesin payı var. Denizlispor hak ettiği yere geldi, inşallah takımımız çok daha iyi noktalara gelecek. Yeter ki biz inanalım, el ele gönül gönüle destek vermeye devam edelim. Bu şehir takımına sahip çıktıkça bugün olduğu gibi başarı da arkasından gelecektir. Bir kez daha Denizlisporumuzu tebrik ediyor, Süper Lig'de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Uğur Erdoğan: "Şehrimize değer katacaktır"

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da yaptığı açıklamada, Denizlispor'un, şehrin marka değerleri arasında olduğunu belirterek, "Denizlisporumuzun iyi olması, iyi yerlerde bulunması, şehrimize de değer katacaktır. O nedenle, biz de DTO olarak bugüne kadar elimizden gelen desteği verdik, veriyoruz. Denizlispor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilemesi, Denizli'mizdeki herkes ve yeşil-siyahlı renklere gönül vermiş her Denizlisporlu gibi bizi de mutlu etti." değerlendirmesinde bulundu.

Denizli Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu (Denizli Platformu) Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Abalı Denizlispor'u tebrik etti.

Denizli'nin 9 yıllık hasretinin son bulduğuna değinen Tefenlili, şunları kaydetti:

"Bu sezon Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyerek büyük bir başarıya imza atan Denizlisporumuzu yürekten tebrik ediyorum. Başarının mimarı olan Başkan Ali Çetin ve yönetimine, teknik heyete, futbolculara ve takımı yalnız bırakmayıp daima sahip çıkan taraftara teşekkürlerimi sunuyorum. 9 sene gibi uzun bir sürenin ardından gelen bu başarının kalıcı olmasını, Denizlisporumuzun daha iyi yerlerde olmasını temenni ediyorum."

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de yaptığı açıklamada, Denizlispor'un Denizli'nin markası ve gururu olduğunu belirterek "Tarihinde Avrupa kupalarındaki başarılarıyla hala anılan Denizlispor'un şampiyonluğunu kutluyorum. Bu zorlu sezonda emek veren başta futbolcular, teknik ekip ve büyük özveride bulunan yönetim kurulu ile yeşil-siyahlı camianın fedakar taraftarlarını bu büyük başarıdan dolayı gönülden tebrik ediyorum. Bir Anadolu takımı olarak UEFA Kupası'nda çeyrek final kapısından dönen yeşil-siyahlı camianın yeniden bu başarıları yaşatmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA