Tekirdağlı Genç Sporcuların Başarısı

Tekirdağlı sporcular Serbest Dalış Havuz Türkiye Şampiyonası'nda gençler kategorisinde aldıkları takım puanı ile büyüklerde ve bayanlarda Türkiye ikinciliği, erkeklerde de Türkiye üçüncülüğü kupası aldı.



Çanakkale'de yapılan Serbest Dalış Havuz Türkiye Şampiyonası'nda, tek nefeste yapılan yarışmalarda nefes tutma branşında Ahmet Barış Kahraman, Cemre Arslan ve Sude Fidan 4 dakika 5 saniyeyle gençler Türkiye rekoru kırarak birincilik elde etti.

Tek nefesle paletsiz dipten gitmede Sude Fidan Gençler Türkiye rekoru kırarken, diğer branşlarda da Atakan Karaman ve Kemal Ata hem gençlerde hem de büyüklerde birçok birincilik aldı.

Şampiyondaki başarılarından dolayı genç sporcuların milli takım aday kampına davet edilmeleri bekleniyor.

Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü kurucusu Sertan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 14 sporcuyla katıldıklarını ve gençlerde en çok madalya alan takım olduklarını söyledi.

Aydın, katıldıkları şampiyonlardan madalyayla dönmeye başladıklarını ifade ederek, "Şampiyonadan güzel derecelerle döndük. İnşallah sporcularımız milli takım kadrosuna da çağrılmasını bekliyoruz. Uluslararası yarışlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcularımız var. Sporcularıma güveniyorum. Her zaman kendilerini geliştiriliyorlar. Türkiye milli takımı için hepsi gelecek vadeden sporcular." dedi.

Kaynak: AA