Galatasaray, 23. Kez Kupada Finale Kaldı

Galatasaray, ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 1-5 yenerek adını finale yazdırdı. Galatasaray'ın gollerini Linnes, Feghouli, Onyekuru (2) ve Mitroglou kaydetti. Yeni Malatyaspor'un golleri penaltıdan Aleksic ve Mina'dan geldi. Galatasaray finalde Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, 23. Kez Kupada Finale Kaldı
Galatasaray TT. Stadı'nda 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında Yeni Malatyaspor'u farklı geçti.2-5. Galatasaray bu sonuçla finale yükselen ikinci takım oldu. Sarı-kırmızılılar, finalde Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek.

100.MAÇINDA GOL!
Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes, Galatasaray formasıyla 100.maçında gol sevinci yaşadı. 5.dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü atan başarılı savunma oyuncusu zor geçmesi beklenen maçın kilidini erken açtı

Maçın 32.dakikasında Galatasaray'da Marcao sakatlık geçirdi. Brezilyalı stoper yerini Selçuk İnan'a bıraktı.

FEGHOULİ'DEN MÜTHİŞ GOL
Galatasaray'da 39.dakikada sahneye Sofian Feghouli çıktı. Ceza sahası dışından enfes bir şut çıkaran Cezayirli yıldız, topu 90 diye tabir edilen yere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

İLK DEVREYE 15 DAKİKA UZATMA
İlk yarının son anlarında Yeni Malatyasporlu futbolcular bir pozisyonda ısrarla hakemden penaltı bekledi. Maçın hakemi uzun bir görüşmenin ardından pozisyonu izleyip penaltı noktasını gösterdi. Aleksic soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi.1-2.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ
Galatasaray ikinci yarıya çok hızlı başladı. Henry Onyekuru, 58 ve 74. dakikalarda attığı gollerle durumu 1-4'e getirdi. 81. dakikada Diagne'nin yerine oyuna giren Galatasaray'ın Yunan golcüsü Mitroglou 2 dakika sonra golünü attı ve sarı-kırmızılılar 1-5 öne geçti.

Yeni Malatyaspor, dakikalar 89'u gösterirken Mina'nın kafa vuruşundan attığı golle skoru 2-5'e getirdi.

Maçta başka gol olmayınca Galatasaray Yeni Malatyaspor'u 5-2 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray- - Akhisarspor finali 16 Mayıs Perşembe günü Sivas'ta, Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadrosunda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasına Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Donk, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru ve Diagne ilk 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın ilk 11'inde, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında oynadığı İstikbal Mobilya Kayserispor maçına göre 3 değişiklik yapıldı. Kayserispor maçında 11'de forma giyen Belhanda, Emre Akbaba ve Nagatomo'nun yerine Malatya deplasmanında Luyindama, Linnes ve Onyekuru görev yaptı.

Belhanda ve Nagatomo müsabaka kadrosuna alınmazken Emre Akbaba yedek kulübesinde oturdu.

BELHANDA'NIN YERİNE DONK

Maç öncesi açıklanan kadroda ilk 11'de yer alan Belhanda, karşılaşma öncesinde kadrodan çıkarıldı.

Faslı oyuncu yaşadığı sorun nedeniyle kadrodan çıkarılırken yerine Donk maça başladı.

LİNNES, 100. RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Martin Linnes, sarı-kırmızılı takımda 100. resmi maçına çıktı.

Norveç'in Molde ekibinden 2015-2016 sezonunun devre arasında transfer edilen 27 yaşındaki savunma oyuncusu, 4. sezonunu geçirdiği Galatasaray'da, Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasıyla 100. kez bir resmi karşılaşmada forma giydi.

YENİ MALATYASPOR'DA 6 DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 29. haftasında 2-1 kaybettikleri Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 6 değişikliğe gitti.

Bulut, Galatasaray karşısına takımını Farnolle, Chebake, Mina, Murat Akça, Bülent Cevahir, Guilherme, Murat Yıldırım, Donald, Adem Büyük, Aleksic, Kamara 11'i ile çıkardı.

Sarı-siyahlı takımda Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta ilk 11'de forma giyen Ertaç Özbir, Seth, Robin Yalçın, Pereira ve Ömer Şişmanoğlu yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor maçında forma giyen ancak bu maçta gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Mustafa Akbaş da kupa mücadelesinde yer almadı.

Bu futbolcuların yerine Galatasaray karşısında Farnolle, Guilherme, Murat Yıldırım, Mina, Kamara ve Chebake şans buldu.

Yeni Malatyasporlu futbolcular sahaya, "Susmuyoruz. Çocuk susar sen susma" yazılı pankartla çıktı.

MAÇA BÜYÜK İLGİ

Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.

27 bin 44 kişi kapasiteli Yeni Malatya Stadı'nda yapılan maçta ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları satışa sunulan biletlerin tamamına yakınını tüketti.

Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Kaynak: İHA