Roketçiler Derece İçin Yarıştı

Liseler arası yıldızlar ve gençler Türkiye roket şampiyonasının Muğla ayağı Ula ilçe stadında yapıldı. İki kategoride 40 yarışmacının katıldığı roket yarışmasında 20-30 gram ağırlığındaki roketler yarıştı.

Yarışmaya katılan öğrencilerin öncelikli hayali ‘Teknofest’ olurken, yarışmada alçak ve yüksek irtifa olmak üzere iki farklı kategoride yarıştılar.

Hava Sporları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Can Gökovalı, 25 Mayıs’ta yapılacak Türkiye birinciliği için elemeler yapıldığını belirterek, “Bu yarışmaya yıldızlar ve gençler olmak üzere iki kategoride toplamda 40 civarında yarışmacı katılmakta. Burada yarışılan modeller yaklaşık 20-30 gram ağırlığında mamsimum izin verilen ağırlık 10 gram ağırlığında. Ancak bu öğrenciler büyük roket ile Ay’a giden roket ile aynı mantıkta roketleri yaptıkları için büyük bir bilgi kazanıyorlar. Ortaokuldan başladıkları bu becerileri Teknofest gibi, ya da Ulusal Uzay Ajansındaki personel gibi eksiklikleri tamamlamak üzere çalışmalar yapmaktalar” dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin hedefi önümüzdeki yıl yapılacak TEKNOFEST yarışları olduğunu belirterek, “Hedefimiz burada birinci olup, Eskişehir’e Türkiye birinciliğine gitmek. Türkiye birinciliğinden sonra da Teknofest’e katılmak. Seneye hazırlanacağız, Teknofest’e katılacağız. Hepimiz çok heyecanlıyız. Bizim için çok iyi deneyim oluyor” dediler.

Kaynak: İHA