Muay Thai Milli Takım Seçmeleri Bitlis'te Başladı

Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek Muay Thai Milli Takım seçmeleri, Tatvan ilçesinde başladı.

Muay Thai Federasyonu tarafından Tatvan Belediyesinin fuar alanındaki Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek seçmelere 65 ilden 140 sporcu katılıyor.

Kaymakam Mehmet Ali Özkan, yaptığı konuşmada, ilçede spor tesisi yapılmasında ve sporcuların gelişmesinde çok yol kat ettiklerini söyledi.

Sporu yaşatmanın önemine işaret eden Özkan, "Uluslararası platformda ülkemizi temsil etmek ve başarı elde edebilmek önemli ama spor aynı zamanda bir yaşam biçimidir." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek sporcuların Tatvan'da seçilmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Hakan Yıldız da "Bu seçmelere Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girenler ve Uluslararası Antalya Amatör Muay Thai müsabakalarında derece elde eden sporcular katılıyor. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim." diye konuştu.

Kick Boks ve Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ömer Uğur da "Amacımız Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak. Bu da bölgemiz başta olmak üzere Bitlis ve Tatvan turizmine ve ekonomisine katkı sunacaktır." dedi.

Kaynak: AA