Serbest Dalış Havuz Kulüplerarası Ve Bireysel Türkiye Şampiyonası

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca Çanakkale'de organize edilen şampiyonada 11 Türkiye rekoru kırıldığı açıklandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Çanakkale'de yapılan Serbest Dalış Havuz Kulüplerarası ve Bireysel Türkiye Şampiyonası'nda 11 rekor kırıldığı bildirildi.

TSSF'den yapılan açıklamaya göre, Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyonaya 8 spor kulübünden 6 erkek ve 5 kadın takımı katıldı.

Kulüp ve bireyselde 25 kadın, 55 erkek sporcu, dinamik apnea (paletsiz), dinamik apnea (çift palet), dinamik apnea, statik apnea, 8x50 dayanıklılık apnea ve hız apnea branşlarında madalya için nefeslerini tuttu. Yarışmalarda kulüp bazında 10, bireyselde bir olmak üzere gençler ve büyükler yaş gruplarında 11 Türkiye rekoru kırıldı. Rekorlardan 6'sına kadın, 4'üne erkek sporcular imza attı.

Okyanus Su Sporları Kulübünden Sude Fidan, statik apneada 04.05 dakika nefesini tutarak ve dinamik paletsiz apneada ise 79.94 saniyelik derecesiyle gençlerde iki yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Aynı kulüpten Cemre Arslan, statik apneada aynı süreyi yaparak rekoru Sude Fidan ile paylaştı. Kulübün bir diğer sporcusu Ahmet Barış Kahraman statik apneada nefesini 05.18 dakika tuttu ve genç erkeklerde Türkiye rekoruna ulaştı.

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübünden Yaren Yılmaz, dinamik apneada 143.68 saniye ve dinamik apnea çift palette 123.64 saniyelik derecesiyle gençlerde iki Türkiye rekoru kırarken, takım arkadaşları Damla Pınar Özdemir hız apneada 00.47 saniyelik derecesiyle gençler Türkiye rekorunun, Yasemin Ulucan ise hız apneada 00.44 saniyelik derecesiyle büyükler Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcuları ise iki Türkiye rekoruyla turnuvayı tamamladı. Yunus Toparlak, 8x50 dayanıklılık apneada 5.55'lik derecesiyle gençlerde yeni Türkiye rekorunu kazandı. Takım arkadaşı Murat Şenel ise genç erkekler hız apneada 00.40'lık derecesiyle Türkiye rekoruna ulaşmayı başardı.

Bireysel kategorisinde tek Türkiye rekoru Alaaddin Çalışkan'dan geldi. Çalışkan, dinamik apnea paletsiz disiplinini 106.58 saniyede tamamlayarak yeni Türkiye rekorunu elde etti.

Kadınlarda en başarılı kulüpler sırasıyla Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü, Okyanus Su Sporları Kulübü ve Gaziantep Dolphin Gençlik Spor Kulübü, erkeklerde ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, Bostancı Kartal Spor Kulübü ikinci, Okyanus Su Sporları Kulübü oldu.

Şampiyona sonunda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

TSSF Başkanı Şahin Özen, törende yaptığı konuşmada, tüm katılımcıları ve organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Bu etkinlikte çok güzel sonuçlar aldıklarını belirten Özen, "Her yıl kendimizi daha da aşıyoruz. Gençlerin performansı, bu disiplindeki uluslararası yarışmalarda madalya umudumuz oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA