Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Kadın Güreş Takımı sporcusu Cemile Birlik şampiyonadan gümüş madalya ile döndü.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 4-6 Şubat tarihlerinde düzenlenen U23 Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda 130 güreşçi mindere çıktı.

Burada, eleme ve yarı final müsabakalarına katılan ÇBSK Kadın Güreş Takımı sporcusu Cemile Birlik, 76 kiloda rakibini yenerek Türkiye üçüncüsü oldu ve gümüş madalya kazandı.

Şampiyonada mücadele eden Kader Yıldız 55 kiloda Türkiye beşincisi, Sultan Sivrihisar ise 62 kiloda Türkiye altıncısı oldu.

Elde edilen başarıdan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Her zaman dediğimiz gibi. Sporun birçok dalında öncü bir belediyeyiz. Spora yaptığımız yatırımların karşılığını alıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Türkiye Şampiyonasında Çorlu'muzu başarıyla temsil eden ve elde ettikleri derecelerle bizleri gururlandıran kadın güreşçilerimizi ve değerli antrenörlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

- Marmaraereğlisi basketbolcularından Başkan Uyan'a ziyaret

Tekirdağ U14 basketbol ligini namağlup lider olarak tamamlayan Marmaraereğlisi Belediyespor küçük kız basketbol takımı, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı ziyaret ederek şampiyonluk kupasını hediye etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen programda basketbol takımını tebrik eden Başkan Uyan, tüm sporcuları ve antrenörlerini kutlayarak basketbolda bir kez daha ilçenin gurur kaynağı olduklarını söyledi.

Başkan Uyan, ilçede sporun her dalında takımları ve bireysel sporcuları desteklediklerini ifade ederek, ''Futboldan, basketbola, hentboldan karateye kadar birçok alanda sporcular yetiştiriyoruz. Sporcularımız verdiğimiz destekle getirdikleri kupalarla tüm ilçemizin gurur kaynağı oldular. 5 yılda 15 kupa alan basketbol takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Öte yandan, U14 basketbol takımının 19-21 Şubat tarihinde, Sakarya'da yapılacak olan bölge şampiyonasında Tekirdağ'ı temsil edeceği de kaydedildi.

Kaynak: AA