1. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması

TMOK Fair Play Komisyonu tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren isimler açıklanırken, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editör Yardımcısı Erhan Sevenler mansiyon ödülüne layık görüldü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından düzenlenen 1. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, İzmir Bornova Belediyesi'yle yaptıkları iş birliğiyle gerçekleşen yarışmada dereceye giren isimleri açıkladı.

Yarışmada birinciliği İzmir 9 Eylül Gazetesi'nden Mutlu Yılmaz, 12 Yaş Altı İzmir Cup'ta Altınordulu bir çocuğun penaltılarla maçı kaybeden Cardiff City takımının kalecisini teselli ettiği fotoğraf karesiyle kazandı. Turgut Doğan'ın fotoğrafı ikinciliği ve Hakan Yayla'nın fotoğrafı üçüncülüğü elde etti.

- Anadolu Ajansı'na ödül

Yarışmada, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editör Yardımcısı Erhan Sevenler'in fotoğrafı da ödüle layık görüldü.

Sevenler'in, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbide iki takım oyuncularının birlikte tribünleri selamlarken çektiği fotoğraf karesi mansiyon ödülü aldı.

- Arıpınar: "UEFA'da Şenes Erzik gittikten sonra gücümüz kalmadı"

Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Arıpınar, ilkini düzenledikleri yarışmaya 12'si yabancı foto muhabirinin çektiği olmak üzere 96 fotoğrafın katıldığını belirtti.

Çekya, Hollanda ve Macaristan'dan da fotoğrafların kendilerine gönderildiğini aktaran Arıpınar, "Dünyada ilk defa yapılan bir yarışma. Bir sürü yarışma yapıldı ama fair play konusu hiç gündeme gelmemiş. Fotoğrafı çeken arkadaşın fair play'i de iyi bilmesi gerekiyor. Hem ödül kazananlar hem de mansiyon ödülü alcakları tespit ettik. Önümüzdeki günlerde fotoğrafların yer aldığı bir sergi açacağız. Bundan sonra ne yapacağımıza karar vermedik. Bu birincisiydi. Belki ara veririz belki sponsorla birlikte çalışırız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcu Max Kruse'nin İstiklal Marşı'nı okumasına çok mutlu olduğunu anlatan Arıpınar, UEFA'yı da eleştirerek, "Max Kruse'nin yaptığı güzel bir hareket. Çok güzel bir yaklaşım. UEFA'da Şenes Erzik gittikten sonra gücümüz kalmadı. Orada güçlü bir adamımız olsa böyle olmaz. UEFA selam verdiğimiz için bize ceza verecekmiş, olabilir mi böyle şey. Başkaları etnik işareti yapıyor, ceza almıyor, ona ses yok. Türkiye'ye gelince sesleri çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA