Şanlıurfalı Kanocular, Başarılarına Yenilerini Ekledi

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesine İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'nda takım halinde Türkiye derecesi elde etmenin sevincini yaşıyor Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker: 'İlk defa bir spor dalında Bozovalı çocuklar bu kadar başarı elde etti, hepsinin alnından öpüyorum'.

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesine İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'nda hem kızlar hem de erkekler kategorisinde 13 madalya kazanarak takım halinde Türkiye üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığınca 1 Ocak 2017'de başkanlığa vekaleten görevlendirilen Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker ve ekibi, ilçeye kazandırdıkları fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında yürüttükleri faaliyetlerle de dikkati çekiyor.

Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklar yerine spora yönelmesini sağlayan belediye, Atatürk Barajı kıyısında kano eğitimi verdiği yaklaşık 100 çocuğun adeta kaderini değiştirmesine katkı sundu. Bir buçuk yılda kano sporunu iyice kavrayan ve Türkiye derecelerine imza atan sporcular, başarılarına yenisini ekledi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından dün ve bugün Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'na katılan Bozova Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 3 birincilik, 2 ikincilik, 8 de üçüncülük elde ederek toplam 13 madalya kazandı. Sporcular, takım halinde ise hem kızlarda hem de erkeklerde Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

- "Daha büyük başarılar bekliyoruz"

Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Doğru yönlendirilen çocukların kısa sürede büyük başarılar kazandığının görüldüğünü vurgulayan Göker, "Kano takımımızda şu anda 100 civarında sporcumuz var. Kısa sürede yürüttüğümüz çalışmalarla ciddi başarılar elde ettik. 2017 yılının mayıs ayında başladığımız bu sporda, geçen yıl çocuklarımız bireysel kategoride 2 Türkiye üçüncülüğü, takım olarak da yine üçüncülük elde ettik. Bu yıl da katıldığımız yarışmalarda sporcularımız bireysel olarak Türkiye dereceleri kazandı. Son olarak ise çocuklarımız 13 madalya ile ilçeye döndü. İlk defa bir spor dalında Bozovalı çocuklar bu kadar başarı elde etti, hepsinin alnından öpüyorum. Eminim bu çocuklarımız ileride çok daha büyük başarılara imza atacaktır." diye konuştu.

Göker, çocukların söz konusu yarışmalar aracılığıyla da ilçeden çıkarak Türkiye'nin farklı kentlerindeki güzellikleri de aynı zamanda görme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA