Türkiye-Rusya Maçından Notlar

Trabzon, Rusya karşılaşmasıyla 2 bin 767 gün sonra milli maça ev sahipliği yaptı Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ayyıldızlı futbolcuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Türkiye ile Rusya arasında oynanan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Futbol Takımı'nın karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.

En son 9 Şubat 2011'de hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Güney Kore ile karşılaşan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda ilk maçına çıktı.

4 Eylül 2004 tarihinde de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sahasında Gürcistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 14 yıl aradan sonra da Trabzon'da resmi bir maç oynadı.

- Taraftarlar coşkuyla destek verdi

Medical Park Stadı'nda taraftarlar, A Milli Takım'a coşkuyla destek verdi.

Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ay-yıldızlı futbolcuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Maçı izlemeye gelen taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuyla takımlarına destek verdi. Az sayıda konuk ekibin taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak ülkelerinin milli takımlarını yalnız bırakmadılar.

Karşılaşma öncesi statta açılan büyük afişlerde 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, "En iyisi için, şimdi bizim zamanımız. Trabzon hazır" ifadelerine yer verildi.

- Bakan ilgisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihat Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı tribünde taraftarlarla birlikte izledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

- Okay Yokuşlu'ya sevgi gösterisi

Trabzonlu futbolseverler, sezon öncesi İspanya'nın Celta Vigo takımına transfer olan eski oyuncuları Okay Yokuşlu'yu unutmadı.

Taraftarlar, tribüne çağırdıkları genç futbolcuya sevgi gösterilerinde bulunurken, Okay da alkışlarla karşılık verdi.

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı da ilk kez milli forma altında Medical Park Stadı'nda bir maça çıktı. Taraftarlar bordo-mavili futbolcuya da sevgi gösterilerinde bulundu.

- Eren Bülbül unutulmadı

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül, unutulmadı.

Stat etrafındaki reklam panolarının ekranına, "Bu vatan sana minnettar, iyiki varsın Eren' yazıları yansıtıldı.

Stat skorboardından da "Seni asla unutmayacağız. Bu vatan sana minnettar." ifadelerine yer verildi.

Taraftarlar, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' tezahüratlarıyla teröre tepki gösterdi.

Kaynak: AA