Uluslararası Türk Dünyası-Fevzi Şeker Yıldızlar Güreş Turnuvası

Organizasyon, 10 ülkeden sporcuların katılımıyla hafta sonunda İstanbul'da yapılacak.

14. Uluslararası Türk Dünyası-Fevzi Şeker Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası, 8-9 Eylül'de İstanbul'da yapılacak.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kağıthane Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği turnuva, Yahya Kemal Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, Irak, Kırgızistan ve Gürcistan'dan 15, 16, 17 yaşlarında yaklaşık 150 sporcu mücadele edecek. Türkiye, organizasyonda milli takım ve İstanbul karmasından oluşturulacak bir takımla mindere çıkacak.

Turnuvanın tanıtımı amacıyla Kağıthane Belediyesi Mesire Alanı Kır Kahvesi'nde düzenlenen toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanları Mustafa Çakır ve Selahattin Uyan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, eski Akdeniz ve Balkan şampiyonu Necdet Uçar, Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş ile 2011 yılında vefat eden ve organizasyona adı verilen eski milli güreşçi Fevzi Şeker'in eşi Kamer Şeker'in yanı sıra sporcular katıldı.

Selahattin Uyan, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu vurgulayarak, "Güreşe gelen destekler bizim için çok önemli. Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür ederim. Bu yolda çalışmalarımız sürüyor. Önceliğimiz başarıların sürmesi için geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek. Ülkemizin yaşamış olduğu süreçte bu tür organizasyonların değeri çok büyük." ifadelerini kullandı.

Fazlı Kılıç ise "Güzel bir organizasyon için bir aradayız. Türk sporunda hem sporcu hem de antrenör olarak görev yapmış değerli Fevzi Şeker'i anma duygusuyla turnuvayı Kağıthane'de yapmaya başladık. Hep birlikte bu turnuvaya ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu tür organizasyonlarda genç sporcuları gelecek için motive ettiklerini belirten Kılıç, "Geleneksel sporlarımızın gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için büyük emekler veriyoruz. Ayrıca çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için kültür, sanat etkinliklerine de önem veriyoruz. Bu yıl yaz spor okullarında 13 binin üzerinde çocuğumuza hizmet verdik. Engelli çocuklarımız için de çalışmalar yapıyoruz. Etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Kubilay Kalaycıoğlu da turnuvanın manevi bir tarafının olduğunu belirterek, "İnşallah bu yıl da sakatlıksız, güzel bir turnuva geçirmek nasip olur." dedi.

Eski milli sporcu Fevzi Şeker'in eşi Kamer Şeker ise "Bu, çocuklarım ve benim için çok özel bir duygu. Eşim arkasında iyi şeyler bırakmış." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA