Güreşçiler Polonya'ya Gitti

Grekoromen ve Kadın Güreş Milli Takımları, Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Polonya'da turnuvaya katılacak.

Grekoromen ve Kadın Güreş Milli Takımları, Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Polonya Turnuvası'nda mindere çıkacak.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 20-28 Ekim tarihlerinde Macaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Grekoromen ve Kadın Güreş Milli Takımları, özel turnuva için Polonya'ya gitti.

Bolu Aladağ'da 19 Eylül'e kadar kamp yapacak Grekoromen Güreş Milli Takımı ile İstanbul'da kampa giren Kadın Güreş Milli Takımı, 7-9 Eylül'de Polonya Turnuvası'na katılacak.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi son hazırlıkları sürdürdüklerini belirterek, "Şu an hazırlıklarımızın son bölümüne yaklaştık. Dünya Şampiyonası öncesinde katılacağımız Polonya Turnuvası ile takımımızın son durumunu görme fırsatı da bulmuş olacağız. Polonya'dan dönüşte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız ülkemizi Macaristan'da en iyi şekilde temsil etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ise İstanbul'da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini vurguladı.

Takımın istenilen düzeye yaklaştığını aktaran Kahraman, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın çalışma azmi bizleri sevindiriyor. Polonya Turnuvası ise Dünya Şampiyonası'na puan vermesi açısından önemsediğimiz bir turnuva. Bu turnuvadan döndüğümüzde İstanbul kampına 28 Eylül'e kadar devam edeceğiz. 3 Ekim'de ise Azerbaycan Milli Takımı ile 20 Ekim'e kadar Edirne'de kamp yaparak Dünya Şampiyonası'na tamamen hazır hale gelmiş olacağız. Hedefimiz son Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi Dünya Şampiyonası'nda da madalya rekoru kırmak. Bu konuda sporcularımıza olan güvenimiz tam."

Öte yandan Serbest Güreş Milli Takımı ise Azerbaycan Milli Takımı ile Bakü'de ortak kamp gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA