Kendisinden Büyük Rakipleriyle Yarıştı, Avrupa Üçüncüsü Oldu

Avrupa Minikler Güreş Şampiyonası'nda kendisinden büyük rakiplerle karşılaşmasına rağmen bronz madalya kazanan milli güreşçi Alperen Berber, Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra, olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedefliyor Milli güreşçi Alperen Berber: 'Vatanımı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum' Büyük Minikler Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmet Suat Aydın:'Bu çocuk geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak inşallah'.

ONUR ORHAN - Avrupa Minikler Güreş Şampiyonası'nda kendisinden büyük rakiplerle karşılaşmasına rağmen bronz madalya kazanan milli güreşçi Alperen Berber, Avrupa ve dünya şampiyonu olup, olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedefliyor.

Samsun Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi sporcusu 13 yaşındaki Alperen Berber, antrenör babasının ağabeylerini çalıştırdığı sırada merakından dolayı kendisi de güreş sporuna başladı. Antrenmanlara giderken zamanla bu spora aşık olan Berber, kısa sürede milli takıma seçildi.

Yaşı küçük olmasına rağmen antrenörlerinin de desteğiyle 13-17 Haziran'da Macaristan'da gerçekleştirilen Avrupa Minikler Güreş Şampiyonası'nda doktor raporuyla bir üst kategori olan yıldızlar grekoromen stilde 52 kiloda yarışan Berber, rakipleri büyük olduğu için zorlansa da Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Bosna Hersek'te 6-8 Eylül'de yapılacak Büyük Minikler Grekoromen Balkan Şampiyonası hazırlıklarını Sakarya'da sürdüren Berber'in en büyük hedefi, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak.

- "Bildiğiniz aşık oldum güreşe"

Milli güreşçi Alperen Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenör babasının güreşçi ağabeylerini çalıştırırken merakla kendisinin de bu spora başladığını anlattı.

Güreştikçe bu sporu sevmeyi başladığını aktaran Berber, "Teknikleri öğrenmeye başladım. Bildiğiniz aşık oldum güreşe, bırakamadım. Sonra buralara kadar geldim. 2015-2016 Türkiye şampiyonuyum, bu yıl da Türkiye ikincisi oldum. Macaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da üçüncü oldum. İnşallah Avrupa ve dünya şampiyonu olup, vatanımı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum." diye konuştu.

Berber, 13-17 Haziran'da Macaristan'da yapılan Avrupa Minikler Güreş Şampiyonası'nda doktor raporuyla yıldızlar grekoromen kategorisinde yarıştığını anımsatarak, kendinden büyüklerle yarışmasına rağmen zorlandığını ama Avrupa üçüncüsü olmayı başardığını vurguladı.

Kendisine güvenen antrenörlerine çok teşekkür eden Berber, "Bundan sonra da yine üst kategoride yarışmayı düşünüyorum, alt kategoride şampiyon oldum zaten." değerlendirmesinde bulundu.

Berber, Bosna Hersek'te 6-8 Eylül'de yapılacak Büyük Minikler Grekoromen Balkan Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, antrenmanların çok iyi geçtiğini, arkadaşlarıyla kaynaştığını söyledi.

- Aydın: "Bizi mahcup etmedi"

Büyük Minikler Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmet Suat Aydın da bazı antrenörlerin, kendi yaşıtlarından 2 yaş küçük çocuğa kontenjan kullanma konusunda sitemleri olduğunu ama kendilerinin Alperen'e sonuna kadar güvendiklerini aktardı.

"Bu çocuğun saçından tırnağına, pehlivanlığına kefiliz.' dedik. O da bizi mahcup etmedi, Avrupa üçüncüsü oldu." diyen Aydın, oyuncusuyla gurur duyduğunu söyledi.

Aydın, Alperen'in çok zeki bir sporcu olduğunu dile getirerek, "Okuldaki ders ortalaması da 90'larda. Okulu da çok iyi götürüyor. Söz dinleyen, küçük yaşına rağmen profesyonel gibi yaşayan, kilosunu istediği gibi ayarlayabilen, antrenmanda söz dinleyen, bizim istediğimizi yapan bir sporcu. Bu işi sever ve devam ederse bu dünyada oluruz, olmayız ama siz belki görürsünüz, bu çocuk geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak inşallah." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA