Afşin Karakucak Güreş Festivali Sona Erdi

Bu yıl 45'incisi düzenlenen Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali sona erdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in "güreş ağası" olduğu karakucak güreşlerinde başpehlivan Fatih Kambur oldu.

Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında, Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivaline minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde toplam 633 güreşçi katıldı.

Karakucak güreşlerinin finalinde Fatih Kambur, Ömer Karslı başpehlivanlık için güreşti. Rakibinin sırtını yerine getiren Kambur, 45. Afşin Karakucak Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Güreş ağası Özdemir, başpehlivan Fatih Kambur ve dereceye giren güreşçileri ödüllerini vererek, tebrik etti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Güreşçilerimiz er meydanında kıran kırana mücadele ederek, birbirlerinin sırtını yere getirmeye çalıştılar. Afşin Karakucak Güreşlerine katılan tüm pehlivanlarımıza ve güreş severlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başpehlivan olan Fatih Kambur, geçen yıl gerçekleştirilen festivalde yarı finalde kaybettiğini söyledi.

Bu yıl başpehlivan olduğunu dile getiren Kambur, şunları kaydetti:

"Elimizden geldiği kadar yüreklerimizi ortaya koyarak er meydanına çıkarak güreştik. Burada birinci olmak beni onurlandırdı. Afşin'de başpehlivan olmak benim çok arzuladığım bir şeydi ve buna ulaştım, mutluyum. Çünkü 13 yıldır Afşin'e geliyorum ve hep 2'cilik, 3'lük nasip oluyordu."

Müsabakaların sonunda minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde şampiyon olan sporculara madalya ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA