Beşiktaş-Kayserispor Maçından Notlar

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile oynadığı karşılaşmaya Fenerbahçe maçına göre 3 değişiklikle çıktı Siyahbeyazlıların geçen sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Vagner Love, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş, Fenerbahçe maçına göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte, geçtiğimiz hafta derbide ilk 11'de sahaya çıkan oyunculardan Caner Erkin cezası, Tolgay Arslan ve Jeremain Lens ise teknik direktör Şenol Güneş'in kararı ile Kayserispor maçında ilk 11'de yer almadı. Güneş, cezası biten Gary Medel'in yanı sıra Adem Ljajic ve Vagner Love'ı, Kayserispor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Beşiktaş'ta sakatlığı süren Adriano Correia bu maçta da forma giyemedi.

Şenol Güneş, Caner ve Adriano'nun yokluğunda sol bekte yaşanan sıkıntıyı ise cezası biten Gary Medel'i defansın solunda oynatarak çözdü.

- Vagner Love siftah yaptı

Beşiktaş'ın Kayserispor maçındaki en büyük sürprizi Vagner Love oldu.

Bu sezon görev yaptığı 4 resmi maçta oyuna sonradan giren Brezilyalı futbolcu, Kayserispor karşılaşmasına ilk 11'de çıktı.

Tecrübeli oyuncu, Akhisarspor ile oynanan lig maçında oyuna sonradan girmiş ve 28 dakika mücadele etmişti.

- Beşiktaş'tan Çin'e kutlama

Çin pazarına açılmak için çeşitli girişimler yapan Beşiktaş, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 69. kuruluş yıl dönümünde, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yü Hongyang, başkonsolosları Cui Wei ve Liu Zengxian, siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'ın davetlisi olarak karşılaşmayı Vodafone Park'ta izledi.

Ayrıca karşılaşma öncesinde reklam tabelalarında Türkçe, Çince ve İngilizce olmak üzere "Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 69. yıl dönümü kutlu olsun." mesajı yer aldı.

- Ljajic'e aile desteği

Beşiktaş'ın Sırbistanlı oyuncusu Adem Ljajic'i doğum gününde ailesi yalnız bırakmadı.

Bugün 27 yaşın giren ve maç öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takım arkadaşlarının pasta keserek doğum gününü kutladığı Ljajic'in, annesi Binasa Ljajic ve babası Sahmir Ljajic karşılaşmayı tribünden izledi. İkilinin stadyuma gelirken yaptırdığı pasta dikkati çekti.

Öte yandan, Şili Milli Takımı forması giyen bir grup Şilili futbolsever de karşılaşmayı tribünden izleyerek, Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Gary Medel'e destek verdi.

- Çimlere bakım yapıldı

Vodafone Park'ın çimlerinde sezon başından beri yaşanan problemin giderilmesi için çalışmalar maçtan önce de devam etti.

Öğlen saatlerinde başlayan çalışmalar maça kısa bir süre kalana kadar sürdü.

Kaynak: AA