Erzurum'a Yeni Spor Tesisleri

KUDAKA desteğiyle yaptırılan dört çim, bir sentetik ve bir adet mini golf sahası ile tenis kortu ve soysal tesisin kabulü gerçekleştirildi.

Erzurum'da, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle "Yüksek İrtifa Sporcu Kampı Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan çim sahalar ile spor tesislerinin geçici kabulü gerçekleştirildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaptırılan tesisler sayesinde kentte sportif faaliyetlerin gelişmesine katkı sunmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında daha önce yapılan iki çim sahanın yanına dört çim, bir sentetik ve bir adet mini golf sahası ile tenis kortu ve bir de soysal tesis yapımı gerçekleştirildi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yaptığı açıklamada, bu projeyle Erzurum ve Türk sporuna önemli bir hizmet daha sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesince Palandöken ilçesinde UEFA standartlarında 15 saha yaptırıldığı ve bu sahalarda onlarca kulübün sezon öncesi kamplar gerçekleştirdiğini anımsatan Taşkesenligil, "Sahalarımız UEFA kriterlerine göre aydınlatmaya sahip." dedi.

Taşkesenligil, bu tesislerde Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Altıordu kulüplerinin altyapı takımlarının antrenman yapma imkanı bulacağını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"KUDAKA desteğiyle yaptığımız tesisin tamamlanmasıyla dev bir yatırımı daha Erzurum'a kazandırdık. 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Spor Oyunları ile yıldızı parlayan ve adını dünyaya duyuran Erzurum, son yıllarda futbol ve diğer spor branşlarındaki başarılarıyla adından söz ettirmektedir. Bu da Erzurumlular olarak bizi gururlandırıyor."

Kaynak: AA