Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışı'na Doğru

2018 Türkiye OffRoad Şampiyonası 5. Ayak Yarışı, 2930 Eylül'de Denizli'de yapılacak

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) ulusal yarışma takviminde yer alan 2018 Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışı, 29-30 Eylül tarihlerinde Denizli'de gerçekleştirilecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayağı'nın koşulacağı Saruhan Mahallesi'ndeki off-road pistinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Belediye tarafından Saruhan Mahallesi'ne kazandırılan off-road pistinin güvenlik açısından Türkiye'de en iddialı parkurlarından biri olduğunu belirten Subaşıoğlu, şunları söyledi:

"Cumartesi günü öncelikle 11 kilometreden oluşan orman etabı koşulacak. 30 Eylül Pazar günü de saat 11.00'den itibaren 5,4 kilometrelik seyirci etabı bu pistte koşulmuş olacak. Yarışlarımızda 28 pilot ve co-pilotumuz var. Bunlardan 5'i Denizlili. Denizli'den yarışa katılan pilotlarımız şimdiye kadar 4 yarışın ilk ikisinde şampiyon oldular. Bunun için Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 5. ayağı çok önemli. Burada da derece yapmaları durumunda, 2018 Türkiye Off-Road Şampiyonası için de şampiyonluk şansımız devam ediyor."

Geçen yıl TOSFED ile Denizli Doğa Sporları ve 4×4 Off-Road Spor Kulübü'yle (DENDOFF) gerçekleştirdikleri mahalli yarışlarda, Türkiye'de en yüksek organizasyon puanını alarak 1. Lig'e yükseldiklerini dile getiren Subaşıoğlu, vatandaşları hafta sonu yapılacak şampiyonaya davet etti.

Subaşıoğlu daha sonra orman etabının yapılacağı pisti, TOSFED Denizli İl Temsilcisi Hüseyin Uyar ve DENDOFF Başkan Yardımcısı Kenan Özsoy ile gezdi.

Kaynak: AA