'Hulk'un Hedefi 'Olympia' Şampiyonluğu

İzlediği çizgi film karakteri 'Hulk'tan etkilenerek vücut geliştirme sporuna başlayan Mustafa Yıldız, bu yıl gümüş madalya kazandığı en prestijli vücut geliştirme şampiyonası olarak bilinen Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonasında gelecek yıl birinci olmayı hedefliyor Sporcu Mustafa Yıldız: ' Hedefim yine çok iyi hazırlanıp Olympia'da birincilik elde etmek. Bayrağımızı dalgalandırmak benim için tarifi imkansız bir duygu. Çalışmalarıma devam edeceğim'

İzlediği çizgi film karakteri "Hulk"tan etkilenerek vücut geliştirme sporuna başlayan ve çevresinde Hulk olarak anılan Mustafa Yıldız, bu yıl gümüş madalya kazandığı en prestijli vücut geliştirme şampiyonası olarak bilinen Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda gelecek yıl birinci olabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9-10 Haziran'da arasında İspanya'nın Alcantara şehrinde düzenlenen 2018 Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda şampiyonluğu kıl payı kaçırarak ikincilik elde ettiğini söyledi.

Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonası'nın vücut geliştirme sporunun "olimpiyatları" olarak değerlendirdiğini dile getiren Yıldız, bu önemli organizasyonda Türk bayrağını göndere çektirmenin İstiklal Marşı'nı herkese dinletmenin kendisi için gurur kaynağı olacağını kaydetti.

Geçen yıl İspanya'nın Valencia kentinde Dünya Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandığını, 2018 Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda da zirveyi hedeflediğini anlatan Yıldız, bu önemli organizasyona katılan ilk Türk sporcu olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Çekişmeli geçen organizasyon sonunda gümüş madalya kazandığını vurgulayan Yıldız, "Ülkemizden bu yarışmaya bugüne kadar katılım yoktu. Bu sene de hedeflerimizi büyük tuttuk. Bu yarışma en prestijli yarışma olarak geçen bir platform. O yüzden burada başarı elde etmek istedim. Hedefimizi yüksek tuttuk ve bu yarışmada ikincilik elde ettim. Çok keyifli ve çok zor bir yarışmaydı. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Olympia her sporcunun hayalidir." diye konuştu.

İstanbul'da ikamet ettiğini ancak antrenörü Fatih Ceylan'ın Tekirdağ'da olması sebebiyle buraya geldiğini dile getiren Yıldız, "Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Çalışmadan, kendini yetiştirmeden bir yere gelmeniz imkansız. Antrenörüm Fatih Ceylan ile çalışmalarımız devam ediyor. Hedefim yine çok iyi hazırlanıp Olympia'da birincilik elde etmek. Bayrağımızı dalgalandırmak benim için tarifi imkansız bir duygu. Çalışmalarıma devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

- "7 aylık bir hazırlık sürecimiz oldu"

Antrenör Fatih Ceylan da Mustafa Yıldız'ın genetiğinin çok iyi olduğunu ve çok çabuk gelişim sağladığını söyledi.

Yıldız'ın sporcu kimliğinin yanı sıra ahlaki olarak da çok iyi bir insan olduğunu dile getiren Fatih Ceylan, şunları kaydetti:

"Mustafa Türkiye'de genetiği muhteşem gelişme gösteren nadir sporculardan biri. Yaklaşık üç yıldır beraber çalışıyoruz. Genetik olarak çok iyi tepki veren ve ileriye dönük planlar kurmamızı sağlayan bir sporcu. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sene daha önceden katılımın olmadığı, her vücut geliştirme sporcusunun hayalini kurduğu bir yarışma olan Olympia Vücut Geliştirme Şampiyonası'na katıldık. Bu yarışmaya katılmadan önce 7 aylık bir hazırlık sürecimiz oldu. Mustafa Türkiye'den ilk defa bu yaşta bu siklete katılan sporcu oldu. Burada Mustafa ikincilik elde etti. Gerçekten çok ama çok sert bir yarıştı bizim için. Sıkletinin en iyileri ile yarıştık. Önümüzdeki yıl inşallah bu yarışmada şampiyon olmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA