12. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri Başladı

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Çetin Yılmaz:'Seminerler sırasında TÜBAD'ın tüm değerli antrenörleri federasyonun yardımlarıyla dinleyicilere verebilecekleri tüm bilgileri vermeye çalışıyor'.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen 12. Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri, İstanbul'da başladı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı Çetin Yılmaz, plan, program ve sistem dahilinde dinleyicilere bilgi verildiğini söyledi.

Her seviyedeki eğitim ve planlamaların araştırılarak seminerde dinleyicilere aktarıldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Seminerde savunma, hücum gibi formasyonları vermeye özen gösteriyoruz. Seminerler sırasında TÜBAD'ın tüm değerli antrenörleri federasyonun yardımlarıyla dinleyicilere verebilecekleri tüm bilgileri vermeye çalışıyor. Biz antrenör arkadaşlara savunma ve hücum anlatıyoruz ama önemli olan yıllarca elde ettiğimiz antrenörlük çerçevesinde, nasıl daha verimli bir antrenörlük yapabiliriz, nasıl onların hayatlarına girebiliriz, nasıl iyi bir ağabey ya da abla olabiliriz, bunun eğitimini de vermemiz gerekiyor. Elde ettiğimiz tecrübeleri size aktaralım istiyoruz."

Seminerin ilk gününde Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Ahmet Çakı ve Banvit Başantrenörü Ahmet Gürgen katılımcılara bilgi verecek.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Rusya temsilcisi Khimki'nin başantrenörü Georgios Bartzokas ile güç ve kuvvet antrenörü Francesco Cuzzolin'in de konuşmacı olarak yer alacağı seminer, 23 Eylül Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA