Avrupa Tekerlekli Sandalye Eskrim Şampiyonası

Milli sporcular Elke Lale van Achterberg ile Hakan Akkaya organizasyonda derece elde edemedi.

İtalya'da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Eskrim Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan (TBESF) yapılan açıklamaya göre, Terni'de düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi Elke Lale van Achterberg ile Hakan Akkaya temsil etti.

Elke Lale, 17 sporcunun yarıştığı flöre kategorisinde 11. olurken, 20 eskrimcinin mücadele ettiği epede ise 8. sırada yer aldı.

Hakan Akkaya ise 23 sporcunun yer aldığı flöre kategorisini 11. sırada tamamladı. Hakan, 31 eskrimcinin madalya aradığı epede ise 17. oldu.

TBESF'nin internet sitesinde milli sporcular Elke Lale ve Hakan Akkaya'nın açıklamalarına yer verildi.

Şampiyonada tecrübe edindiklerini belirten 18 yaşındaki Elke Lale, ''İtalya'da kendim hakkında çok şey öğrendim. Tekniğim konusunda eksiklerimin farkına vardım. Hedeflerim için neler yapmam ve nasıl çalışmam gerektiğinin daha iyi bilincindeyim. Bu önemli şampiyonalara katılma imkanı bulduğum için çok mutluyum çünkü tecrübe kazandım. Avrupa Şampiyonası, hedefim olan 2020 Paralimpik Oyunları'nda başarı elde etmek adına iyi bir basamak oldu.'' ifadelerini kullandı.

Azimle çalışmaya devam edeceklerini aktaran 23 yaşındaki Hakan Akkaya ise, şunları kaydetti:

''Bu Avrupa Şampiyonası bizim için madalyasız bir müsabaka oldu. Bu durumdan dolayı üzgünüz ancak eksiklerimizin farkındayız. Bundan sonraki süreçlerde de bunlar üzerine yoğunlaşacağız. Bir yıl süren bir boşluğum vardı. Geri dönüş yapma, toparlanma aşamasındayım. 4-5 aylık bir sürede çok fazla antrenman yaptım ve üstüne kattığım çok fazla şey oldu. Azimle çalışmaya devam edip 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kürsüde yer almak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.''

Kaynak: AA